Tabip Odası’nın Hasta sayısı açıklaması ardından, kamuoyunda oluştuğu gözlenen endişe haline, çarpıcı bir çıkışla çağrı ve bir de tepki geldi.
“POLEMİK YAPACAĞINIZA, YARDIMA GELİN..!”

Pandemili günlerde, ölümcül virüse karşı verilen savaşın komutanlarından, ÇOMÜ’ lü Prof. Dr. Alper Şener, sosyal medya hesabından sesini yükseltti.
“...KİMSE YOK MU?”  vurgusu yapan Prof. Dr. Şener;
“Kimseyi kırmak istemem... ve lütfen sadece bazıları üstüne alınsın...” diye söze başladı, ardından daha çarpıcı bir duruma dikkat çekti.
“ASIL TARTIŞILMASI GEREKEN, ‘YARDIMA İHTİYACINIZ VAR MI?’ DENİLMEMESİ..!”
Prof. Dr. Şener, hasta sayısı veren Tabip Odası’ndan bahisle, şöyle dedi;
“Çanakkale Tabip Odası İldeki hasta sayısını açıklamış... şu kadarmış...
Arkadaş sayı üzerinde niye bu kadar polemik yapıyorsunuz?...
Siz hekimsiniz...BUNA KAFA YORACAĞINIZA YARDIMA GELİN...
Salgının başından beri ‘YARDIMA İHTİYACINIZ VAR MI?‘ diyen bir ÇANAKKALE Tabip Odası yetkilisi olmadı... Bence asıl tartışılması gereken konu bu...”

SALGIN BOYUNCA BİR SORAN ÇIKMAMIŞ;
“VAR MI YARDIMA İHTİYAÇ..!”

Çanakkale Tabip Odası’nın hasta sayısı vermesi üzerine gösterilen tepki, daha çarpıcı bir gerçeği gün yüzüne çıkardı.
 Hasta sayısı verilmesi ardından, kamuoyunda oluştuğu gözlenen endişe haline, çarpıcı bir çıkışla çağrı getirip tepki veren isim, Pandemi boyunca ölümcül virüs ile ölümüne mücadele veren Sağlık neferlerinin komuta kadrosundan Prof. Dr. Alper Şener oldu.
 Covit-19 ile Mücadelede aylardır sahada olan ÇOMÜ Pandemi hastanesinin kurmaylarından Pof. Dr. Alper Şener; şimdi sayı verilmesinin polemikten öteye gitmeyeceğine dikkat çekip, salgın boyunca kendilerine ‘bir yardıma ihtiyaç var mı?’ diye soran olmamasını da açık bir dille eleştirdi.
Kamuoyunu Corona virüse karşı alınacak önlemleri hemen her gün tekrarlayıp, vatandaşları  bu konuda bilinçlendirmek amacıyla, sosyal medya hesabından aylardır ‘COVİD 19 GÜNLÜKLERİ’ yayımlayan ÇOMÜ’ lü profesör Şener, dün çok çarpıcı bir çıkışa imza attı.
“...KİMSE YOK MU? “ vurgusu yapıp, hayli dikkat çeken ifadelerle sesini yükselten Prof. Dr. Şener, Tabip Odası’nın Hasta sayısı açıklaması ardından, vatandaşlar arasında oluştuğu gözlenen endişe haline ilişkin;
“ Kimseyi kırmak istemem... ve lütfen sadece bazıları üstüne alınsın... Çanakkale Tabip Odası İldeki hasta sayısını açıklamış...şu kadarmış...
Arkadaş; sayı üzerinde niye bu kadar polemik yapıyorsunuz?...
Siz hekimsiniz...BUNA KAFA YORACAĞINIZA YARDIMA GELİN...
Salgının başından beri YARDIMA İHTİYACINIZ VAR MI? diyen bir ÇANAKKALE Tabip Odası yetkilisi olmadı... Bence asıl tartışılması gereken konu bu...” ifadelerini kullandı.

Şerife Erdem