Çanakkale Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Bozcaada’da S.S. Bozcaada Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifini ziyaret ederek hem incelemelerde bulundu hem de Kooperatif üyelerin sıkıntılarını dinledi.

Kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması amacı ile Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen KOOP-DES Programı hakkında, kooperatiflere bilgi vermek amacı ile Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında S.S. Bozcaada Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi üyelerine, destekler hakkında bilgiler verildi.

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında, kooperatifleri ziyaret eden Çanakkale Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, beraberinde  Ticaret Uzmanı Mustafa Yıldırım ve Memur Kasım Güneş, S.S. Bozcaada Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifini ziyaret ettiler. Yapılan ziyarette bir toplantı gerçekleştiren Ticaret İl Müdürlüğü Heyetin,  kooperatif yönetim kurulu üyesi E. Öznur Evergen ve Belgin Özserbes ile Kooperatif ortağı Seyra Faralyalı Erdaloğlu ile bir araya gelerek, KOOP-DES destekleri hakkında  bilgiler verildi. Yapılan toplantıda desteklerin sağlanması için kooperatif hakkında da bilgiler alındı.  Toplantı sonrasında Ticaret İl Müdürü ve beraberindekiler Kooperatifin satış standı ziyaret edilerek ürünler hakkında bilgiler aldılar.
 
Şerife Erdem