MUTLU, ‘MUTSUZ’  TABLO ÇİZDİ;
“GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK, HERYER KOKUYOR.
ORTALIK, LAĞIM FARESİ DOLMUŞ.!!!”

Cumhur İttifakı’nın Kalelerinden Biga’da, Belediye Meclisi’ne sorulmadan alınan karar,  zehir zemberek sözlerle değerlendirildi.
AK Partili Biga Belediyesi’nin, MHP’ li Meclis üyesi Zeki Mutlu sosyal medya hesabından çarpıcı çıkışlara imza attı.
Tepki gösterdiği uygulamaya ilişkin peş peşe paylaşımlarda bulunan Mutlu, bir duvar yazısında şu ifadeyi kullandı;
“Devlet malını çalanın cenaze namazı kılınmaz. Hz. Muhammed (S.A.)”

Biga Belediye Meclisi’nin MHP Grup Başkanvekili 63 yaşındaki Zeki Mutlu’ nun yakın çevresine;
“Biga insanının canını yakan karar alınıyor, üstelik bize sormadan. Güya gönüller almaya gelmiştik.” şeklindeki ifadelerle, Biga’da uygulamaya geçen E.D.S. ‘ ye olan tepkisini dile getiridği öğrenildi.
-----------------------------------------------------------------
PAYLAŞIMIN NEDENİNİ SORANA, ŞOK YANIT;
“ANLAYAN ANLADI…!”
-----------------------------------------------------------------
Cumhur İttifakı’nın Kalelerinden Biga’ da, Belediye Meclisinin kilit noktası MHP’ nin Gurup Başkanvekili Zeki Mutlu, “İttifak çatırdadı” dedirten paylaşımlara imza attı.
İlçede günün konusuna dönüşen çarpıcı paylaşımlarından binde  MHP’ li Mutlu, tepki gösterdiği uygulama için; ”Biga halkına yapılan en büyük kötülük… E.D.S. !!!” vurgusu yaptı.

“İTTİFAKIZ FAKAT,  İLHAK DEĞİLİZ…”
Gazeteniz VİTAMİN, zehir zemberek türden çıkışlara imza atan Biga Belediye Meclisi’nin MHP Gurup başkanvekili Zeki Mutlu ile, sert çıkışının nedenine yanıt olacak sorulara cevap aradı.
Kendisinin 63 yaşında olduğunun altını çizen Mutlu; “ AK Parti ile ittifakız. Fakat, ilhak değiliz” diyerek, hayli manidar bir söz etti.

ÇARPICI İFADELER, MANİDAR SÖZLER…
“Devlet malından bir Hırka bile aşıran, savaşta ölse bile Şehit olmaz. “
Sosyal medya hesabının duvarına, kelimenin tam anlamıyla zehir zemberek ifadeler yüklü paylaşımlar yükleyen MHP’ li Biga belediye Meclis üyesi Zeki Mutlu’ nun bu tutumunun, ilçenin siyaset kamuoyunda; “İttifak çatladı” yorumlarına yol açtığı gözlendi.. 
MHP’ li Mutlu bir paylaşımında; “Biga halkına yapılan en büyük kötülük… E.D.S.” ifadelerini kulandıI ve tepkisinin nedenini adeta özetledi.
Bir diğer paylaşımında ise şöyle yazdı;“Ey yüce rabbim. Kırgınlıklarımın kat sayısı arttı. Aldım elime yüreğimi, başlattım hasadı. Şimdi, kim ne ekti ise onu biçecek.”  
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’ in (S.A.V.) bir sözünden örnekle paylaşımlarını sürdüren MHP’ li Mutlu; “Devlet malından bir Hırka bile aşıran, savaşta ölse bile Şehit olmaz. “diye yazdı.

MECLİSİN KİLİT NOKTASI,’MHP’
Biga Belediye Meclisi sandalye dağılımına göre, MHP Meclisin resmen kilit noktası.
Toplam 26 üyesi Bulunan Meclisin,  11 üyesi AK Partili, 11 üyesi de CHP’ li.
Bu durum, Biga siyaset kamuoyunun şu görüşü savunmasına yo açtı; “MHP 4 Meclis üyesi ile destek vermez ise, iktidar partili Belediye Başkanı, her seferinde Ana muhalefeti iknaya zorlanır. Meclisten hiçbir karar çıkaramaz.“

KULİSLERDE DİLLENDİ…
MHP’ li üyeler gibi, Belediye Meclisi’nin bilgisi dışında, Meclis üyelerine danışılmadan Belediye Encümen kararı ile çıkan Biga’  ya E.G.S. kararı, Cumhur ittifakının tarafı MHP’de deprem yaşattı.
İlçenin siyaset kulislerinde, MHP’ nin yaşanılana gösterdiği tepkisi ve konuya ilişkin dile geldiği ileri sürülen birçok ifade,  adeta her seçmenin kulağına ulaşacak türden sözlerle dillendi. 
Kulaktan kulağa yayılan iddialardan biri, MHP’ li Meclis üyesi Zeki Mutlu’ nun istifa kararını dahi gözden geçirdiği yönünde oldu.
Alınan bilgiye göre MHP’ li Mutlu, konuya ilişkin sorular yönelten yakın çevresine; “Hoş şeyler değil bunlar, yazık çok üzülüyorum ve ben istifa etmeyi bile düşündüm. İstifa yanlış olur kararına vardım, çünkü birilerini ekmeğine bal sürmüş olurdum.   Ölene kadar, Biga insanı için savaşa devam edeceğim.” dediği öğrenildi.

Erdem Sürek