Son günlerin dikkat çeken gelişmelerine, örgüt tabanından çarpıcı yorum geldi;
“HADSİZ KALKIŞMA..!”
CHP Genel başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Erkek’i açık açık hedef alıp, önceki gün açıklamada bulunan İl Yönetimi;
Gözlediklerine dikkat çektiği suskunluğa Sitem edip, Erkek’i kastederek; ‘Ziyarete Bile Gelmedi’ diyerek tepki göstermişti.
Yapılan yazılı açıklama ile Parti içinde bir şeylerin ters gittiğini kamuoyuna özetleyen CHP İl Başkanlığı;
Geçen, Cumhurbaşkanlığı ve Yerel Yönetimler seçiminde İYİ Parti ile kurulan İttifaktan bahisle, “İYİ Parti GİK Üyesi Rıdvan Uz’un açıklamalarına yönelik ‘birileri yaptıkları hatalı, eksikli ve yanlış işleri bizim üzerimizden siyaset yaparak kendilerine pay çıkartmaya çalışıyor ve hatta yine bunu farklı şekilde kullananlarda buradan nemalanmaya çalışıyor” ifadesi ile eleştirdi.
 Ardından da çok dikkat çekici sitem geldi; CHP Çanakkale İl Yönetimi, gözlenen gelişmelere CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek’in sessiz kalmasına vurgu yaptı.

AĞIR VURGULAR, AĞIR SÖZLERLE…
“BEN DEĞİL, BİZ DİYENLER.  BİZ OLMAK İSTEYENLER İÇİN YOLA ÇIKTIK”
İl Genel Meclisinde yaşanan ‘Evet Krizi, İyi Partinin İttifak açıklamaları, Partililerin sosyal medya eleştirileri konusu, Kazdağlarında düzenlenen program ve Cumhuriyet Halk Partisine yönelik Kamuoyunu haftalardır meşgul eden konuları da kapsadığı gözlenen  açıklamada;
“Bizler, ben diyenler için değil Biz diyenler ve Biz olmak isteyenler için yola çıktık ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Ülkemizin Kuruluş ve Kurtuluşunu sağlayan partimiz CHP'sinin temsilcileri, sahip çıkanları, ilkeli ve etik kurallarla yapılacak siyasetin savunucuları ve mücadelecileriyiz.
BİZİ HİÇ KİMSE YILDARAMAZ, SUSTURAMAZ…
Bizi hiç kimse yıldıramaz, susturamaz ve toplum önünde aşağılayamaz.” İfadeleri de kullanıldı.

TABANDAN, TAVANA;
YAZILI GÖNDERME..!

İl Yönetiminden ‘Sözlü Değil, ‘Yazılı Gönderme…’ geldi. Gelişmeler; “CHP’ DE  NELER OLUYOR?” dedirtti.
 Ana Muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi’nde adeta Kılıçlar çekildi. İl Yönetimi, CHP Genel başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili v. Muharrem Erkek’i hedef alan çarpıcı cçümleler ile yazılı bir açıklamaya imza attı.
Son gelişmeler üzerine Partinin tabanından, örgütten yükseldiği özlenen yorum hayli çarpıcı oldu:”Hadsiz Kalkışma..!”

TABANDAN TEPKİ GÖREN AÇIKLAMA...
Önceki gün, CHP Çanakkale İl Yönetimi yazılı bir açıklama yaptı. Seçimlerde kurulan İttifakın taraflarından İYİ Parti’nin  GİK üyesi Çanakkaleli siyasetçi Rıdvan Uz’ un, son haftalarda partilerini hedef alan ifadeleri ve iddialarına tek tek cevap verilip, bir de CHP Genel başkan Yardımcısı Av. Erkek’e yönelik sitemde bulundu. Bu açıklamayı tepki dolu sözlerle değerlendiren CHP örgütünün; ”Ne oldu da kılıçlar çekildi?” sorusuna yanıt aramaya başladığı gözlendi.
Cumhurbaşkanlığı ve Yerel Yönetimler seçimine CHP , İYİ Parti ile kurulan ve ‘Millet İttifakı’ adı ile anılan ittifakla girmişti.
Geçtiğimiz hafta ittifak tarafı İYİ Parti’nin Çanakkaleli GİK Üyesi Rıdvan Uz, Çanakkale İl yönetimi ile bir açıklama yapıp,  CHP’nin ittifaka uymadığını ileri sürmüştü. CHP yönetimini de eleştirmişti.
 İYİ Parti’nin Çanakkaleli kurmayı GİK Üyesi Rıdvan Uz’un açıklamalarına;  “birileri yaptıkları hatalı, eksikli ve yanlış işleri bizim üzerimizden siyaset yaparak kendilerine pay çıkartmaya çalışıyor ve hatta yine bunu farklı şekilde kullananlarda buradan nemalanmaya çalışıyor” diyerek eleştiren CHP Çanakkale İl Yönetimi, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’i de sessiz kalmakla suçlamıştı.

“HER NEDEN SE ORTADA YOK,
ZİYARETİMİZE DE GELMEDİ…”
23 Şubat’ta yapılan CHP Çanakkale İl Başkanlığı seçimlerinin ardından Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek’in Parti İl Yönetimi ve İl Başkanını ziyaret etmediğinin altı çizilen açıklamada;
 “Bu arada bir sitem de biz etmek istiyoruz. İyi parti GİK üyesi  Sayın Rıdvan Uz devreye giriyor açıklama yapıyor. Ancak bizim Çanakkale Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız ise her nedense, ortada yok, seçilmiş olduğumuz 23 Şubat'tan bu güne henüz parti örgütümüzü ziyaret etmemiş durumdadır” ifadeleri kullanıldı.
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ ni hedef alan söylemlerin,  son bir haftadır Kamuoyunun gündemini meşgul ettiği gözlenir iken, CHP İl Yönetim Kurulundan iddialara ve sitem dolu açıklamalara adeta yanıt verildi.

“BEN DEĞİL, BİZ DİYENLER.  BİZ OLMAK İSTEYENLER İÇİN YOLA ÇIKTIK”
İl Genel Meclisinde yaşanan ‘Evet Krizi, İyi Partinin İttifak açıklamaları, Partililerin sosyal medya eleştirileri konusu, Kazdağlarında düzenlenen program ve  Cumhuriyet Halk Partisine yönelik Kamuoyunu haftalardır meşgul eden konuları da kapsadığı gözlenen  açıklamada;
“Bizler, ben diyenler için değil Biz diyenler ve Biz olmak isteyenler için yola çıktık ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Ülkemizin Kuruluş ve Kurtuluşunu sağlayan partimiz CHP'sinin temsilcileri, sahip çıkanları, ilkeli ve etik kurallarla yapılacak siyasetin savunucuları ve mücadelecileriyiz.

BİZİ HİÇ KİMSE YILDARAMAZ, SUSTURAMAZ…
Bizi hiç kimse yıldıramaz, susturamaz ve toplum önünde aşağılayamaz. Bizleri karalamak isteyenler dönüp aynaya baksınlar, hiç olmazsa arkalarındaki kirliliği görsünler ki kendilerine gelsinler, yoksa bizler herşeyi biliyoruz, her şeyin farkındayız, yapmak istediğimiz geçmişin ayak izlerinden yanlış olanlarını silmek ve Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımaktır. Bundan böyle halkın müfettişiyiz, doğrunun yanındayız, yanlışın karşısındayız ve küçük olsun benim olsun ben yöneteyim düşüncesinden yana asla olmadık, olmayacağız” ifadeleri en dikkat çekenler oldu.

SİTEM DOLU SÖZLERLE, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERKEK’E..
“Bizim Genel Başkan Yardımcımız Ortada Yok..”
Geçtiğimiz günlerde,  İYİ Parti GİK Üyesi Rudvan Uz ve Gökçeada Belediye Başkanı ile İl Başkanlığında yaptıkları İttifak açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü.
 İYİ Parti GİK Üyesi Uz, CHP’yi eleştirerek ittifakın gereğinin yapılmadığını açıklamıştı. CHP Yönetiminden konuya dair yapılan açıklamada,  İttifak konusuna değinilirken CHP Genel Başkan Yardımcıs Av. Muharrem Erkek, tüm bu elişmeler karşısında  suskun kalmakla suçlandı.
Açıklamada şu ifadeler geçti;“Yine diğer bir konu, Millet İttifakından sitem. İddia ediyoruz birileri yaptıkları hatalı, eksikli ve yanlış işleri bizim üzerimizden siyaset yaparak kendilerine pay çıkartmaya çalışıyor ve hatta yine bunu farklı şekilde kullananlarda buradan nemalanmaya çalışıyor. Bu arada bir sitem de biz etmek istiyoruz. İyi parti GİK üyesi  Sayın Rıdvan Uz devreye giriyor açıklama yapıyor. Ancak bizim Çanakkale Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız ise her nedense, ortada yok, seçilmiş olduğumuz 23 Şubat'tan bu güne henüz parti örgütümüzü ziyaret etmemiş durumdadır. Yoğunluğu çok fazla olabilir; ama Sn, Rıdvan Uz'a bu konuda bir açıklama yapabilir diye düşünüyoruz”

CHP’yi bölme planı…
İl Yönetimi imzalı açıklamada, RES için ‘Evet’ oyu veren CHP’li üyeler için de bir parantez açıldı. Yaşananların AK Parti tarafından CHP’yi bölmek için yapıldığı iddia edildi.

 Açıklamada şu ifadeler geçti; “İlk olarak İl Genel Meclisinde yaşananlardan söz etmek istiyoruz. AKP iktidarı ve iktidarın yöneticileri bizi bölmek, gücümüzü kırmak istedi ve hamle yapıldı, bizler bunun farkındayız. Yaşanmaması gerekirdi maalesef yaşandı. Bilinmeli ki, bu bizi daha güçlü kıldı, güçlenmemizi sağladı. Bu konuyla ilgili partililerimizden isteğimiz, duyarlılığa devam etmeleri ancak sosyal medya üzerinden siyaset yerine, içe dönük siyaseti Danışma Kurullarımızda, dışa dönük siyaseti ise sahada, alanda yapmaları ve iktidar mücadelesine katkı koymalarıdır. Parti temsiliyeti ve iktidar tartışması konusuna gelince; bu bir saldırı, hazmedememe ve alt oyma çabasıdır. Bizler Çanakkale'de yıllarca yapılan dar grupçu siyasetin karşısındayız. Bizler CHP içerisinde partimizin ilkelerine ve etik kurallarına bağlı hareket ederek Çanakkale’de Doğrudan Demokrasiyi yaşamımızın her alanında hayata geçirmeye çalışmaktayız.  Bizler bu amaca yönelik mücadeleyle yola çıktık, katılanları kucakladık, çoğaldık ve kazandık. Bundan sonraki süreçte de ilke ve değerlerimizden taviz vermeden bütün partililerimizle birlikte çoğalmaya devam edeceğiz. Tüm partililerimizin bilmesini istediğimiz en önemli konu, kimsenin adamı olmamaları sadece CHP’nin birer siyasi neferi olmaları ve iktidara giden yolda yönetim kadrolarına yardımcı olmalarıdır.  Bizim mücadelemiz siyasidir ve iktidar mücadelesidir. Anlayışımızda siyasi ayak oyunları ve parti içi seçim yatırımlarına dönük vaatler yoktur. Geleceği belirlemek isteyenler, koltuk derdinde olamazlar. Çocuklarının geleceği, torunlarının geleceği Ülkenin geleceği ve Laik Cumhuriyetin geleceğinin mücadelesini verirler”

CHP’Lİ VEKİL VARDI, CHP’ li KATLIMCI YOKTU..
‘Eylemi CHP Düzenlemedi’
Çevreci ve maden karşıtı son eyleme de dikkat çekildiği gözlenen açıklamada, CHP’nin eylemleri düzenleyen taraf olmadığı belirtildi.

Bu arada, Kirazlı maden sahasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir eylemde, CHP’ li bir Milletvekili yer almış, etkinlikte Çanakkaleli çevrecilerin ve Partililerin olmadığı gözlenmişti.

Erdem Sürek