Koronavirüs tedbirleri kapsamında, virüsün yayılmasını engellemek amacı ile zaman zaman Büyük şehirlerde uygulanan sokağa çıkma yasağı Çanakkale’de ilk kez Ramazan Bayramında uygulanmıştı. 4 gün sessizliğe bürünen Çanakkale 28 gün sonra bu kez de LGS sınavı dolayısı ile getirilen Sokağa Çıkma yasağı nedeni ile yine sessizliğe büründü.

Çin’in Wuhan Kentinden başlayarak dünyaya yayılan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan Koronavirüsü ülkemizde de 11 Mart’ta ilk vaka görülmüştü. İlk vakanın ardından virüsün yayılmasını önlemek amacı ile bir çok karar alınırken özellikle kalabalığın yoğun olduğu ve virüsün yayılmasına davetiye çıkaran büyük illerde zaman zaman hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan ediliyordu. Çanakkale’de de ilk sokağa çıkma yasağı Ramazan Bayramının 4 günü uygulanmıştı. 1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecinde vatandaşlar normalleşme kurallarını yerine getirmeyince vaka sayısı arttı. Artan vaka sayıları ve ölümlerin artması dolayısı ile bir çok önlem yeniden uygulanırken dün yine sokağa çıkma yasağı getirildi.
Geçtiğimiz gün Bakanlık tarafından alınan karar ile LGS günü 20 Haziran (Dün) sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Sokağa çıkma yasağı genelgesi   81 ilin valiliklerine gönderildi. Liselere Giriş Sınavı tarihinde uygulanan bu kısıtlama sınav giriş ve çıkış saatlerinde yaşanabilecek yoğunluk dolayısıyla gerçekleştirildi. Böylece salgının yayılımını engellemek amaçlandı.  Dün gerçekleştirilen sınav saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağında Çanakkale yine sessizliğe büründü. Sadece  öğrenci velilerinin sokakta olduğu önceki günde Çanakkale’de deyim yerindeyse in cin top oynadı.
 
İsmail Şen