Meteorolojinin tahminlerine göre Çanakkale ve çevresinde önümüzdeki günlerde sağanak yağışlar etkili olacak.

Haziran ayına yağmurlarla giren ve aralıklarla yerel yağışların sürdüğü Çanakkale ve bölgesinde 4 gün boyunca aynı hava siteminin sürmesi tahmin ediliyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü 21 Haziran Pazar ile 25 Haziran Perşembe günlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı.
Buna göre 21 Haziran Pazar günü Çanakkale kent merkezi dahil, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Lapseki, Yenice ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bozcaada ve Gökçeada da ise hava parçalı bulutlu olacak. Pazar günü hava sıcaklığının en düşük 19 en yüksek 29 dereceler civarında olması öngörülüyor.

Yeni haftanın ilk günü 22 Haziran Pazartesi de gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Çok bulutlu olması beklenen Bozcaada ve Gökçeada dışında Çanakkale kent merkezi ve diğer ilçelerine yağışların düşmesi tahminler arasında. Sıcaklıklar ise 29 derece seviyelerinde olacak.
23 Haziran Salı günü ile 24 Haziran Çarşamba günü de yağmurların sürmesi bekleniyor. Sıcaklıklar aynı seviyelerde seyredecek. 25 Haziran Perşembe günü yağmurlu hava sisteminin etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. Sadece, Biga Çan ve Yenice ilçelerinde yer yer sağanak yağışların beklendiği Perşembe günü Çanakkale kent merkezi çok bulutlu, diğer ilçelerde ise hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklıklar, 30 dereceler seviyesinde seyredecek.