Vakaların ve Ölüm oranlarının azalması ile yavaş yavaş normalleşme sürecine geçtiğimiz bu günlerde yaklaşan yaz aylarında ‘nerede yüzeceğiz?’ sorusunu akıllara getirirken Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Çanakkale il ve ilçelerde 2020 yılı yüzme alanlarını açıkladı.

Koronavirüs nedeni ile sekteye uğrayan turizmde, normalleşme ile yeniden düzene girmeye hazırlanıyor. Vakaların ve Ölüm oranlarının azalması ile yavaş yavaş normalleşme sürecine geçtiğimiz bu günlerde sık sorulan sorulardan bir tanesi de ‘Nerelerde yüzülebilecek?’ sorusu oldu. Merak edilen soruya yanıt Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünden geldi.  Yaklaşan yaz ayları öncesinde İl ve İlçelerde 2020 Yüzme Alanlarını İnternet sitesinde tablo olarak yayıladı.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2020 Yılı Yüzme Alanları şu şekilde; Merkezden uzaklaşamayan vatandaşların en çok tercih ettiği İntepe Gençlik Kampı, Mega Beacıh Önü, Yeni Kordon Dabakoğlu Plajı, Kepez Halk Plajı ve Güzelyalı Belediye Halk Plajı Açık olacak.

Ayvacık İlçesinde, Akliman Plajı, Assos Antik Kent İskelesi, Eden Garden Önü, AQssos Albena ve Eden Beach önü, Kanara Önü, Sokak Ağzı Plajı, Teras Motel, Gültur Önü,  Assos Rena Önünde yüzmeye açılacak. Biga İlçesinde ise sadece Aksaz Halk Plajı ve Kemer Halk Plajı ve Karabiga Halk Plajı açık olacak.
Çanakkale’nin Kuzey Ege Turizm cenneti Bozcada ilçesinde ize vatandaşların en çok tercih ettiği , Ayazma Halk Plajı ve Korukçu Villas yüzmeye açık olacak. Özellikle Merkezdeki vatandaşlara yakın olan plajlar arasında yer alan ve yoğun ilgi gören  Eceabat Plajı, Kabatepe Orman Plajı, Kumkamp Önü, Kilitbahir Zargana Plajı vatandaşların hizmetinde olacak.

Ezine İlçesine bağlı Yeniköy Papaz Plajının yanı sıra, özellikle Ünlü Komedyen Ata Demirer’in çektiği Eyvah Eyvah sinema film serisi ile ünlenen ve vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği, Ezine İlçesine bağlı Geyikli Beldesinde bulunan Geyikli Yeni İskele Plajı, Geyikli Odunluk İskelesi Plajları da hizmet verecek.
Gelibolu İlçesi için ise vatandaşların yüzmesi için Bolayır Baklaburnu Plajı, Güneyli Köyü Plajı ve  Hamzakoy Plajları belirlenirken, Çanakkale’nin bir diğer turizm cenneti olan ve Türkiye’nin organik adası Gökçeada da ise Kefaloz (Aydıncık) Plajı, Uğurlu Plajı, Yıldız Plajları yüzmeye açık olacak.  Lapseki İlçesinde ise Çardak Halk Plajı, Kökez Mevkii Plajı, Belediye (Dalyan) Plajları yüzmeye açık olacağı belirlendi. ”

 Açıklama yok.


Cuma Deren