Tohum Takas Şenlikleri ile Ünlü Şehirde,
CHP AĞIRLIKLI MECLİS’TEN, ÇANAKKALE TARIMINA;
“KIRPIK BÜTÇE..!”
İl Genel Meclisi’nde, çoğunluğu elinde bulunduran CHP, Partili Belediyesi’nin aksine adeta Tarıma duyarsız kaldı.
ARADA UÇURUM VAR
Bu yıl ki 195.000 TL. 2019’ da ise 533.000..!

Ulaşılan bilgiler, Tarım ve Su Ürünleri gibi dallarda, Meclisin günden güne desteği erittiğini gösterdi.
Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık gibi sektörlerde geçimini kazanan Çanakkale’nin, geçmiş yıları aradığını, arşivden bilgiler göz önüne erdi.
 2018 yılı rakamları; Balıkçı barınağı ve Tuzla Sera ile birlikte 854.000 

YENİ BÜTÇE VE DESTEK,
GEÇMİŞİ MUMLA ARATTI..!

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin bu yıl ki bütçesi,  Tarım başta diğer sektörlerin ensuplarına;“Geçmişi mumla arıyoruz” dedirtti.
Dağlar gibi farkı anlatan, rakamlar oldu.  2018 yılı Balıkçı barınağı ve Tuzla Sera ile birlikte sunulan destek 854.000 TL ile bütçede ayrılan payı gösterir iken,  geçimini tarımsal faaliyet başta benzeri dallarda sağlayan Sektörlerin mensupları, durumu isimlendirdi; “Kırpık bütçe..”

YEREL MECLİSTEN TALEP BELLİ, VERİLEN BELLİ..
Tarım İl Müdürlüğü’nün, Çanakkale’nin Yerel Milletvekilleri diye anılan İl Genel Meclisi’nden,  895.000,00 TL talep ettiği, il Genelden 195.000,00 TL para ayrıldığı öğrenildi.
Ayrılan rakamın bütçenin kaçına tekabül ettiği merak konusuna dönüştü. Dillere ise; “Tarıma neden az destek veriliyor?” sorusu düştü.
İl Genel Meclisi’nin Bütçeyi yaparken niçin tarımı göz ardı ettiğini merak ettiğini söyyeyen sektör mensupları, VİTAMİH Haber merkezine ateş püskürür sözlerle “Çanakkale’nin tarımı için basın bizim sesimiz olsun” çağrısı yaptı.
Çanakkale’nin  turizmden ziyade tarım şehri olduğuna vurgu yapan çok sayıda  Çiftçi; “Oysa ki İl Genel Meclis üyelerimizin çoğunluğu  tarım kökenli üyelerdir. Umarız ek bütçe de, ek ödenek ayrılır, şimdilerin en konuşulan söylemi, Tarıma Destek gerçek olur.” şeklinde konuştu.
 
PARTİLİ BELEDİYE, TOHUM TAKAS ŞENLİĞİNDE,
PARTİLİ MECLİS TARIMIN KISITLI BÜTÇESİNDE…
Tarımın bütçesine büyük kısıtlama gelmesine ateş püsküren çok sayıda sektör mensubu, “Pek yakında ekimler durur, Şenlik o vakit olur” diyerek, mnidar bir çıkışa imza attı. Ardından da, CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin Tarımın gelişmesi sağlıklı ürünlerin yetişmesi için Tohum Takas şenliğiyle verdiği anlamlı mesajın yanında, Çoğunluğunu Partililerinin oluşturduğu İl Genel Meclisi’nin tutumunu eleştirdi.

Erdem Sürek