Benzeri uygulamalar yurdun dört köşesinde sürüyor.
Çanakkale Polisi, elde ateş ölçer Kepez girişinde vaka avına başladı.
Bu anları gören vatandaşlar Karantina girişindeyiz sandı.
Dünyayı tehdit eden Covit-19’la mücadeleye, Çanakkale Polisi omuz verdi, yol uygulamasında ateşi yüksek süreci tespiti yaptı.
Özel kıyafetli ekipler, elde ateş ölçerle trafikteki vatandaşı kontrol edip,  Halk sağlığı seferberliğinde yerini aldı.
Trafik güvenliği için Alkol metreyle, Alkollü sürücü tespiti yapmasına alışık olduğumuz Polis, bu kez Vatandaşın Promilini değil, ateşini ölçtü.

HUZUR VE GÜVENİN ADI POLİS,
KORONA VAKA AVINDA..!

Huzur ve Güvenin adı Türk Polisi, günlerdir Korona’yla mücadele için sahada.
Sosyal mesafeye uyulmasına katkı sunan Polis teşkilatı ,son günlerde ateş ölçer ile Halk sağlığı için önemli vaka avı da başlattı.
Birçok zor görevi üstlenen Polis teşkilatı,  Korona’ yla mücadele seferberliği kapsamında, Sağlık Neferi gibi çalışmaya da başladı.
Halk Sağlığı için,  kelimenin tam anlamıyla sahanın tozunu atan Emniyet güçleri, elde ateş ölçer Trafikte yüksek ateşli sürücü tespiti için görev aldı.
Trafik güvenliği için gerçekleşen yol kontrollerinde, genelde Alkollü sürücü tespiti için elinde Alkol metre ile görmeye alıştığımız Türk Polisi, bu kez yüksek ateşli vakaların tespiti ve dolayısıyla Halk Sağlığı için, elde ateş ölçer ile mesai yaptı.
Sağlık çalışanlarının, günlerdir Hastanelerde sürdürdüğü Koronavirüs mücadelesine ateş ölçüp vaka tespiti için omuz veren Çanakkale Polisi’ nin yol uygulamasına tanık olan birçok vatandaş; Kepez girişindeki kontrolleri, Kepez için Karantina girişi sanıp, kısa süreli endişe yaşadı.
Ekiplerin Koruyucu kıyafet elde ateş ölçer ile Halk Sağlığı için görev almasına tanık olanlar, “Güvenin ve huzurun adı Polisimiz, Korona taramasında.” diyerek, uygulamadan beğeni ile söz etti.
Vatandaşın huzur ve güveni için, 7 gün 24 saat sahada yerini alan Polis teşkilatı, son günlerde sağlık için hummalı mücadeleleriyle vatandaşlardan tam not alıyor.

HER ZAMAN VE HER YERDE…
Ölümcül virüse karşı alınan önlemler kapsamında, Sokağa çıkma kısıtlı 65 yaş üstü vatandaşların imdadına da yetişen Polis teşkilatı, bir yandan da sosyal mesafeyi korumak adına günlerdir vatandaşı uyarıyor, zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması yönünde duyurular yapıyordu.
Türk Polisi bu kez de Halk sağlığı için önemli bir göreve başladı. Virüs bulaşımının önemli belirtilerden görülen, yüksek ateş için, alde ateş ölçer ile trafikte yol kontrolü balatan Emniyet güçleri; “Polis her zaman ve her yerde, bizler için” ifadeleriyle vatandaştan övgü topladı.

Erdem Sürek