Koronavirüs kapsamında alınan tedbirler ve verilen destekler belediyeler tarafından tek tek açıklarken, Lapseki Belediyesi de salgının yayılması için bir yandan tedbirlerini arttırıyor bir yandan da virüsten etkilenen esnaf için yapılan destek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Cumartesi günü kurulacak Halk Pazarında İlçe dışından esnaf kabul edilmezken, Mülkiyeti belediyeye ait iş yerlerinde de kiralar ertelenecek.

Hükümetin açıkladığı desteklerin yanı sıra İl ve İlçe Belediyeleri de esnaf ve vatandaşların desteklenmesi için aldıkları tedbirleri ve verdikleri destekleri açıklıyor. Bu kapsamda Lapseki Belediyesi de bir yandan vatandaşlara yönelik tedbirlerini arttırırken bir yandan da salgının yayılmaması için iş yerlerini kapatan esnafa yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor.  Kamu Bankaları ve diğer Belediyelerde olduğu gibi Lapseki Belediyesi de esnafı desteklemek amacı ile  Mülkiyeti Belediyeye ait iş yerlerinin kirasını ertelediği açıklandı. Konu ile ilgili Belediyeden yapılan açıklamada “Konu ile ilgili Değerli Vatandaşlarımız, Mülkiyeti ve tasarrufu belediyemize ait iş yerlerinde kiracımız olan ve yayınlanan genelge ile faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan kiracılarımızın genelgenin geçerli olduğu süre içerisinde, kira ödemeleri ertelenmiştir. Faaliyetlerini sürdüren ve bu süreçten ekonomik olarak etkilenen kiracılarımızın durumları ile ilgili tespit çalışması devam etmektedir. İlgili genelge dikkate alınarak, kiracılarımıza gerekli bilgilendirme yapılacaktır” denildi.
 
Dışarıdan Esnaf Gelmeyecek, Mesafeler Korunacak
Öncelikle Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacı ile alınan tedbirler kapsamında Cumartesi günü yapılacak olan Halk Pazarına İlçe dışından esnaf alınmayacak. Konu ile ilgili Lapseki Belediyesi Sosyal Medya hesabı üzerinden yayınlanan yazılı açıklamada “İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu Karar Gereği;  28 Mart 2020 Cumartesi günü kurulacak pazarımıza, İlçe dışarısından esnaf kabul edilmeyecektir.  İlçemiz içerisinde ikamet eden gıda, giyim, züccaciye vb. gibi eşya satışı yapan esnaflarımız tezgah açabilecek. Pazarımız, Çarşı Meydan ve bağlantılı uygun cadde üzerine kurulacaktır. Tezgahlar arasında 2 METRE BOŞLUK bırakılacaktır. Gıda, meyve ve sebze ürünlerinin tamamı ambalajlı olarak satışa sunulacaktır. Pazar sonrası dezenfeksiyon işlemi yapılacaktır. Esnaf arkadaşlarımız tezgahını açtığı yerlerde kesinlikle çöp bırakmamalıdır” denildi.
 
Cuma Deren