Ülkemizde de vakaları her geçen gün arttığı Koronavirüsüne karşı tedbirler de devam ediyor. Tedbirler harfiyen uyan bir kurum de Ayvacık Belediyesi oldu. Belediye Personeli binaya girişte ellerini dezenfekte ederken görevliler tarafından ateşleri ölçülüyor. Diğer yandan evde kal çağrısına uyan 65 yaş üstü vatandaşlara Aş Ocağı tarafından hazırlanan yemekler dağıtılıyor.

Koronavirüs nedeni ile Sağlık Bakanlığı önderliğinde Bakanlıklar tarafından alınan önlemler her geçen gün genişletilirken salgının yayılmasını önlemek amacı ile uygulanan kurallara harfiyen uyan ilçe Ayvacık İlçesi oldu. Ayvacık Belediyesi tarafından koronavirüsüne bağlı ekipler bilgilendirme yaparken korum içi dezenfekten çalışmalarının yanı sıra, Belediye Binasına giren personel ve vatandaşlar önce el dezenfektanı ile ellerini yıkıyor. Ardından ateşler bir bir ölçülerek risk en aza indiriliyor. Her gün enfeksiyona karşı gerekli önlemleri alan  Belediye Başkanı Mesut Bayram da yaptığı açıklamasında evde kal çağrısı yaparak “Günaydın değerli Ayvacıklılar biz her sabah işe başlarken ve gün boyu önlemlerimizi alıyor takiplerimizi yapıyoruz. Lütfen sizde, evde kalın, mecbursanız önlem alın” dedi. 

Vatandaşların Yemekleri Evlerine Götürüldü
Diğer yandan 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı olmasından dolayı evde kal çağrısına uyan vatandaşlar için Ayvacık Belediyesi Aş Ocağı tarafından hazırlanan yemekler evlerinde yaşlı vatandaşlara teslim edildi.  65 yaş ve üzeri, ayrıca kronik hastalıkları olan vatandaşlar önlem tedbirlerini gözeterek, Ayvacık Belediyesi  aş ocağında hazırlanan yemekleri ve Belediyenin kendi üretimi  yıkanabilir bez maskeleri yanında eldiven dağıtıldı. Yapılan dağıtımlara Belediye Başkanı Mesut Bayram, CHP Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz de Katıldı.  Yapılan ziyaretlerde Evde kalmalarının önemini ve riski azalttığını kişisel tedbirlerini almaları gerektiği yaşlı vatandaşlara anlatıldı. Koronavirüsün ülkemize var olduğu ve evden çıkma yasağının bulunduğu sürece  Her gün öğlen ve akşam olmak üzere yaşlıların bulunduğu evlerde Ayvacık Belediyesi tarafından yemek dağıtımı devam edecek.
 
İsmail Şen