İç İşleri Bakanlığının genelgesi ile Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Birimi ekipleri hafta başında çalışmalarına başlamıştı. Ekiplerden en çok talep edilen malzemelerin başında maske geliyordu. Talepleri karşılamak için Lapseki Kaymakamlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sosyal Dayanışma Merkezi, yüz maskesi üretimine başladı.

 Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz hafta 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu doğrultuda evden çıkmayan yaşlılara yönelik bir genelge daha yayımlayan İç İşleri Bakanlığı Kaymakamlıklar bünyesinde Vefa Sosyal Destek Birimi oluşturma kararı almıştı. Bu karar kapsamında Lapseki Kaymakamlığı bünyesinde kurulan ekipler hafta başında göreve başlayarak evden çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar la bir bir görüştüler. Yapılan görüşmelerin sonucunda vatandaşların en çok talep ettiği malzemelerden biri de maske oldu. Ancak yaşanan maske sıkıntısı dolayısı ile devreye Lapseki Sosyal Dayanışma Merkezi (SODEM) girdi. Alanında uzman 3 kişinin görev yaptığı merkezde, Sağlık Bakanlığı ürün onaylı tek kullanımlık maske üretimi yapılıyor. Tamamen hijyenik ortamda üretilen maskeler vatandaşların yanında, kurumların da ihtiyacını karşılayacak.

Lapseki Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Birimi müdürü Makbule Sargın” Sosyal Dayanışma Merkezi vatandaşların taleplerini yerine getirerek Yüz Maskesi üretimine başladı. Vatandaşlarımız istedi biz hemen üretime başladık diyen Sargın,  Sosyal Dayanışma Merkezi(SODEM) çalışıyor. Şu an Tüm dünyayı tehdit eden Korona virüsüne (Covid-19 ) a karşı mücadele ediyor bizlerde hocalarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Yüz Maskesi dikmeye başladık. Diktiğimiz maskelerin kumaşları sağlık bakanlığından onaylı bir şekilde temin ettik. Öğretmenlerimiz denetiminde öğrencilerimiz özverili bir şekilde çalışıyor SODEM hem öğretiyor hem de üretiyor” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi