11 Mart’tan beri ülkemizde de hızla yayılan Koronavirüsüne karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Alınan tedbirler hakkında siyasi Parti İlçe Başkanlarına bilgi vermek amacı ile Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Kaymakamlık binasında gerçekleştirdiği toplantıda Siyasi Parti İlçe Başkanlarına İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çin’in Vuhan Kentinden başlayarak dünyanın dört bir yanına dağılan salgın Koronavirüsü 11 Mart’tan beri ülkemizde de görülüyor. Hızla yayılmasına karşılık alınan bir çok tedbir de oldu. Bu kapsamda Lapseki İlçesinde alınan tedbirler hakkında bilgi vermek ve çalışmalar için destek istemek amacı ile Lapseki Kaymakamı Tahir  Şahin Siyasi Parti İlçe Başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Kaymakamlık İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin, CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar

Şaban Genç, MHP Lapseki İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, İyi Parti Lapseki İlçe Başkanı Yakup Uzun ve DP Lapseki İlçe Başkanı Yüksel Üstünalp katıldı.
Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, bütün dünyayı ve ülkeyi tehdit eden koronavirüs ile ilgili  kaymakamlık olarak aldıkları kararlar, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan kararlar ve İlçede virüsün yayılmaması için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantı Karşılıklı görüş alış verişinin ardından sona erdi.  Yapılan toplantının ardından konu ile ilgili İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada “Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid-19 salgınında en temel risk unsuru toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması ve 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan insanların üzerinde ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit etmektedir. İçişleri Bakanlığımızın 21.03.2020 tarihli genelgeleriyle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın büyük risk altında olmalarından dolayı ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılmıştır” denildi.
 
Şerife Erdem