CHP’li Belediye’nin uygulaması, velilerden tepki gördü, çarpıcı soru getirdi;
”Bu mu sosyal belediyecik?”
Kreş ücretleri bilgilendirmesi yapıp, velilere ulaşan CHP’ li Merkez ilçe Belediyesi’nin;
“Sayın Velilerimiz, Kreş mart ayı ücretlendirmeleri şuan için tam ücret olarak sizlere yansıtılacaktır.” İfadelerine tepki dolu yorumlar yağdı.
Kreşli Miniklerin anne babaları, “Özel kreşler bile öğrenci gelmiyor deyip ücret almazken Belediye kreşi siz ister çalışın ister çalışmayın parasını ödeyeceksiniz diyor.
İşte sosyal demokrat belediyecilik diye buna derim :)” şeklinde manidar sözlerle değerlendirmede bulundu.
Zorunlu Tatile, Tam Ücret…

Kreş ücretleri hakkında bilgilendirme yapıp, Velilere ulaşan CHP’ li Belediye’nin Atam Kreşleri’ne tepki yağdı
Kreşlerin ödemesi ile ilgili velilere ulaşılıp, bilgilendirme içerir yazışmada geçen ilk ifade; “Sayın Velilerimiz, Kreş mart ayı ücretlendirmeleri şuan için tam ücret olarak sizlere yansıtılacaktır.” Diye oldu. Bu anlatıma ise kelimenin tam anlamıyla tepki yağdı.
Bazı veliler, sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösterip, bilgilendirme yazısında geçen ifadeleri yorumladı.
Çarpıcı yorumlardan birinde şöyle denildi; “Özel kreşler bile öğrenci gelmiyor deyip ücret almazken Belediye kreşi siz ister çalışın ister çalışmayın parasını ödeyeceksiniz diyor.
İşte sosyal demokrat belediyecilik diye buna derim :)”
Kreşlere kayıtlı miniklerin velilerine gönderilen bilgilendirmede, ayrıca; “Kapalı kalma durumunun devam etmesi halinde tekrardan bir değerlendirme yapılacağı tarafımıza bildirilmiştir.
Mart ayı ücretlendirmeleri bugün başlayacak olup yarın da devam edecektir. Ödemelerinizi   e-belediye kanalından online bir şekilde yapabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. Çanakkale Belediyesi Atam Kreşleri” ifadeleri geçen anlatımda da bulunuldu.
Mesaj net; ‘birbirimizi koruyalım..’
Atam Kreşleri’nin sosyal medya hesabından, “birbirimizi koruyalım..’ vurgusu ile, son günlerin ezber sloganı ‘evda kal..’ çağrısına, ‘ev gibisi yok..’ karşılığı ile destek sunulmuştu.
‘Virüsten korunmak, birbirimizi korumakla başlar” ifadesi eşliğinde, “Bol sıvı tüketelim,dengeli beslenelim., uyku düzenlerimize dikkat edelim ve bir süre evimizde zaman geçirelim” denilerek, toplum sağlığına yönelik mesaj paylaşılmıştı.

Erdem Sürek