“KESİK KURNA KALMASIN..!”
AK PARTİ VE MHP’DEN,
‘SOSYAL’ ÇAĞRI…!

Her iki Belediye Meclis üyesinin sosyal medyadan yaptıkları çarpıcı paylaşımlarına, destekleyici yorum üzerine yorum yağdı.
En dikkat çekici değerlendirme, ÇOMÜ’ lü Akademisyen Prof. Dr. Cumhur Aslan’ dan geldi.
MHP’ li Belediye Meclis üyesi Yalçın’ ın çağrısına sosyal medyadan destek sunan Prof. Dr. Aslan şu görüşü savundu;
“Sosyal Demokrat Belediyeciliktir ve yapılmalıdır…”
-------------------------------- 
HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ,
SUSUZ HANE KALMASIN
--------------------------------
Onlarca ülkeyi saran endişenin adı ‘Koronavirüs’, Türkiye’ye de sıçradı. Halk sağlığı ve Hijyen açısından olmazsa olmaz su üzerine yapılan çarpıcı çağrılar Çanakkale’de gündem oldu.
CHP’ li Çanakkale Merkez ilçe Belediyesi’nin, AK Partili ve MHP’ li Meclis üyeleri, ‘aklın yolu birdir’ dedirten türden paylaşımlara imza atıp, Belediye’ ye dikkat çeken çağrıda bulundu.
SÜRE UZASIN, KESİNTİ OLMASIN…
Belediye Meclisi’nin, AK Parti Gurup başkanvekili Esra Yüksel, sosyal medya hesabından;
“ Çanakkale Belediye Meclisimizin 03/07/2019 tarih ve 80 sayılı kararı uyarınca 'Damga yılı 10(on)yılını doldurmuş mekanik sayaçlar,01/01/2020 tarihinden itibaren Ön Ödemli Sayaç abonesi olarak yenilenir' ibaresi ile ilgili madde gereği, Şehrimizdeki mekanik saat kullanıcılarına 5 gün içerisinde saatlerini ön ödemeli saat olarak değiştirmesi ile ilgili tebligatlar  tebliğ edilmektedir. Verilen 5 günlük süre içerisinde müracaat edilmemesi durumunda suyun tüketime kapatılacağı bildirilmektedir.” şeklindeki dikkat çeken bilgiyi paylaşıp,hayli destek bulan bir çağrıya imza attı.
Yüksel, şu görüşü savundu;  “Korona virüsü ile topyekün mücadele kapsamında, çeşitli sebeplerle söz konusu müracaatların yapılamaması durumunda halkımızın su kesintisi ile karşılaşmaması adına bu sürenin 1 ay boyunca uzatılmasını, Belediyemizden AK Parti meclis grubu adına talep ediyorum.”
PROFESÖRDEN DE DESTEK GÖREN ÇAĞRI, MHP’ Lİ ÜYEDEN
 
Bu arada, Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Evren Yalçın, sözü adeta; “Kesik kurna kalmasın’ a getirdi.
MHP’ li Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı çağrısında; “Çanakkale Belediyemizi,  Korona Virüsü yayılmasını engelleme noktasında, borcundan dolayı suları kesilen vatandaşlarımızın işyeri ve  evlerinin sularını bir süreliğine açılması, akıllı sayaçlarına  parası olmadığı için yükleme yapamayan vatandaşlarımıza da kredi olarak en az 10 ton su yüklenmesi konusunda göreve davet etmek istiyorum.”  İfadelerini kullandı.
Benzer bir uygulamanın örneğini paylaşan, ÇOMÜ’ lü akademisyen Prof. Dr. Cumhur Aslan,  MHP’ li Meclis üyesinin çağrısına destek sunan yorumunda, şu düşüncelerini dile getirdi.
Prof. Dr. Aslan, sosyal medya hesabından MHP’ li Yalçın’ ın gönderisi eşliğinde şöyle ses verdi;
“Çanakkale Belediyesi’nin dikkatine… Bu türden bilgilendirmeler sosyal demokrat belediyeciliktir ve yapılmalıdır.   Değerli dostum Evren Yalçın’ da bu konuya değindi. O paylaşımı da ekliyorum. Zor zamanlarda doğru kararlar önemlidir”
Erdem Sürek