MHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özel, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Çanakkale Belediyesi Mart ayı belediye meclis toplantısındaki sözlerinden dolayı eleştirdi.
 
Çanakkale Belediyesi Mart ayı belediye meclis toplantısında Suriye ve İdlib konusu tartışmalara sebep oldu. MHP ve İyi Parti arasında başlayan gerginlik, ardından Ak Parti grubunun konuşmasıyla devam etti. İdlip’te harekat hakkında görüşlerini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Yanlış düğme ilikledik. O gömleği ilikleyemiyoruz şimdi. Umarız bugün düğmeyi tekrar sökeriz A’dan Z’ye, yeniden ilikleriz ve efendi gibi oradan kazasız belasız çıkarız” ifadeleriyle dikkat çekmişti.
 
Gökhan’ın bu sözlerine Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in ardından, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özel de tepki gösterdi. Özel yaptığı yazılı açıklamasında; “Sayın Belediye Başkanı meclis toplantısında Suriye’de yanlış düğme ilikledik diye bir kelime kullanmışlar. Kendilerine hatırlatmak isterim ki, büyük Türk Milleti ne bugün ne de tarih boyunca hiç kimsenin önünde düğme iliklememiştir. Sayın başkanın tarihimizi araştırmasına da gerek yoktur. Sadece Şehitler Diyarı Çanakkale’mizin Belediye Başkanı olduğunu hatırlasın kafidir” cümlelerini kurdu.