Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlediği First Lego League yarışmasına katılacak Plevne Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Robotik Takımı Second World  bu yıl 6. Kupa için yarışacak. Daha önce de çeşitli derecelerde 5 kez başarıya ulaşarak kupayı alan Lapseki Plevne Ortaokulu Robotik Takımı, Bilim Kahramanları Derneği tarafından  22 Şubat 2020 tarihinde Bursa' da düzenleyecek olan yarışmada 6 Kupa için mücadele edecek.

Dünya Robot Olimpiyatı’nın (World Robot Olympiad – WRO) yine geleceğin mucitlerini bir araya getiriyor.  WRO ilkokuldan üniversiteye dünyanın her yerinde öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme gibi yeteneklerini “düşündürücü ve eğitici robot turnuvaları ve aktiviteleri” düzenleyerek geliştirirken, düzenlenen Robot olimpiyatları ile de gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini arttırıyor.  Bu kapsamda Bilim Kahramanları Derneğinin 22 Şubat 2020 tarihinde Bursa' da düzenleyeceği yarışmada geleceğin mucitleri yine iş başında olacak. Bu sezon Türkiye’de Kurallı, Açık ve Futbol klasmanlarını olimpiyatları gerçekleştirecek  olan Bilim Kahramanları Derneği, gençlerimizin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirebilecekleri ve ifade edebilecekleri bir ortam sağlamayı hedefliyor. Bu yıl 345 takımın katılması planlanan Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2020’de ödül alan takımlar Kasım 2020’de Kanada’da düzenlenecek Uluslararası Robot Olimpiyatı’na da katılmaya hak kazanacak. Bursa’da düzenlenecek bu yarışmaya katılacak takımlardan biri de  Lapseki’nin robotik Gururu Robotik Takımı Second World  olacak.

Çanakkale’den de bir çok okulun yer alacağı yarışmaya katılacak olan Plevne Ortaokulu Robotik Takımı Second World, yarışma öncesi Lapseki  İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Lapseki Belediyesini ziyaret ederek destek istediler.  Robotik takımı ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan’ı ziyaret etti. Bu yıl 16.sı yapılacak olan FLL (First Lego League) Proje ve Robot Yapımı Turnuvalarına katılacak olan Plevne Ortaokulu Robotik Takımı Second World, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aydın Şafak Kılıçaslan ile bir araya geldi.  Okul Müdürü Serkan Serbes, Danışman Öğretmen Yaşar Bozdemir ve öğrencilerin yer aldığı ziyarette, yarışma için hazırlanan proje hakkında öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürüne Bilgi verdiler. Daha önceki yıllarda da projeleri ile gururlandıran robotik takımı 5 kes kupa sevinci yaşadıklarını da belirttiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü   Aydın Şafak Kılıçaslan ekibe, 22 Şubat'ta Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapılacak olan turnuvada başarılar diledi.

Başkan Eyüp Yılmaz’a Ziyaret
İlçe Milli Eğitim Müdür Aydın Şafak Kılıçaslan’ı ziyaretinin ardından Robotik takım Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı da ziyaret ettiler. Ziyarette Öğrenciler Projeleri hakkında Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı bilgi verdiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Eyüp Yılmaz “Öğrencilerimiz önemli bir yarışmaya katılacaklar. Plevne Ortaokulu öğrencileri, bu yıl 16.’sı düzenlenen FLL ( First Lego League ) Proje ve Robot yapımı turnuvalarında 22 Şubat 2020’ de Bursa Uludağ Üniversitesinde düzenlenecek olan yarışmalarda İlçemizi temsil edecekler. Öğrencilerimizden projeleri ve çalışmaları hakkında bilgiler aldık. Ayrıca;  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aydın Şafak Kılıçaslan'a, Plevne Ortaokulu Müdürü Serkan Serbes’e, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yaşar Bozdemir’e, Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, şahsım ve İlçem adına öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
 
Şerife Erdem