Çanakkale Boğazı'nın yüksek biyoçeşitlilik bölgeleri arasında yer alan ve nesli tehlike altındaki türlerden oluşan, sert mercan kolonileri hassas korunması gereken bölgeler ile ilgili yetkili birimleri bilgilendirme seminerlerinin ikincisi Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özalp tarafından verilen seminerlerde,  Çanakkale Boğazı'nda birçok denizel canlı için barınma ortamı oluşturan, denizel omurgasız yüksek biyoçeşitlilik alanları, korunma statüleri ve sıcak nokta lokasyonların ekolojik karakterleri mercan komüniteleri, sünger fasiyes alanları, serpulid resifleri, derin su gorgon habitatları ve diğer omurgasız temelli substrat alanlarına ilişkin bilgilendirme seminerlerinin ikincisi, Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görev yapan Polis Dalgıçlara özel gerçekleştirildi.
Çanakkale Valiliği'ne bağlı olarak faaliyet gösteren ve aynı zamanda gerçekleştirdiği üst düzey eğitimlerle yurt dışında da ülkemizi temsil eden Uluslararası Dalgıç Eğitim Merkezi statüsündeki amirlik bünyesindeki idare amirlerine ve polis dalgıçlara yönelik düzenlenen, Meslek Yüksekokulumuz Sualtı Teknolojileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özalp tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde; Çanakkale Boğazı'nda 2009-2019 dönemi boyunca gerçekleştirilen sualtı araştırmaları genelinde;  hassas ekolojik alanlar ve biyoçeşitlilik oluşturan sıcak nokta bölgelerine ilişkin bilimsel veriler paylaşılmıştır. Hassas biyoçeşitlilik oluşturan derin su mercanları, temel barınma alanı karakterleri ile bilinen sünger, mercan ve özel ekosistem statüsündeki deniz çayırları alanları üzerindeki tehditler ve tahribat sebepleri açıklandı ve gelecek zamanda uygulanması beklenen sınırlı bölge av yasağı ile koruma durumlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.
 
Şerife Erdem