Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlediği First Lego League yarışmasına katılacak olan Bayramiç Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 'Cumhuriyet Robotik' takımı ve öğretmenleri Bursa’da düzenlenecek etkinlik öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik ve Belediye Başkanı Mert Uygun’u ziyaret ederek destek istediler.
Dünya Robot Olimpiyatı’nın (World Robot Olympiad – WRO) yine geleceğin mucitlerini bir araya getiriyor.  WRO ilkokuldan üniversiteye dünyanın her yerinde öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme gibi yeteneklerini “düşündürücü ve eğitici robot turnuvaları ve aktiviteleri” düzenleyerek geliştirirken düzenlenen Robot olimpiyatları ile de gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini arttırıyor.  Bu kapsamda Bilim Kahramanları Derneğinin 22 Şubat 2020 tarihinde Bursa' da düzenleyeceği yarışmada geleceğin mucitleri yine iş başında olacak
Bu sezon Türkiye’de Kurallı, Açık ve Futbol klasmanlarını olimpiyatları gerçekleştirecek  olan Bilim Kahramanları Derneği, gençlerimizin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirebilecekleri ve ifade edebilecekleri bir ortam sağlamayı hedefliyor.   Bu yıl  345 takımın katılması planlanan Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2020’de ödül alan takımlar Kasım 2020’de Kanada’da düzenlenecek Uluslararası Robot Olimpiyatı’na da katılmaya hak kazanacak. Bursa’da düzenlenecek bu yarışmaya katılacak takımlardan biri de 'Cumhuriyet Robotik' takımı olacak
Bilim Kahramanları Derneğinin 22 Şubat 2020 tarihinde Bursa' da 16. sını düzenlediği First Lego League etkinliğine katılacak olan Bayramiç Cumhuriyet Ortaokulu Robot Takımı öğrencileri; Sıla Zeren Ercan, Tusem Kurnaz, Aylin Duru Temiz, Simay Hekimoğlu, Efe  Taşdemir, Bekirhan Arslan, Arda Zeyhan, Ege Aydın Ve Rüzgar Karasaç, Takım Koçu Onur Karasaç, Danışman Öğretmenler Gökhan Güven, Gökhan Çetinkaya Ve Okul Müdürü İsmail Özten ile beraber İlçe Milli Eğitim Müdürü ardından Belediye Başkanını ziyaret ettiler. İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik' i ziyaret eden takım, projeleri hakkında Milli Eğitim Müdürünü bilgilendirdiler. Öğrencileri ve okul yöneticileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik, Bursa’da düzenlenecek yarışmada kendilerine başarılar diledi.

Başkan’dan Robotik Takıma Tatil Sözü
Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlediği First Lego League yarışmasına katılacak olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 'Cumhuriyet Robotik' takımı ve öğretmenlerinin ikinci durağı ise Bayramiç Belediyesi oldu. Belediye Başkanı  Mert Uygun’u makamında ziyaret ettiler. Bursada düzenlenecek etkinlikte yapacakları proje hakkında bilgi veren öğrenciler Başkan Uygun’dan da destek istediler.  Öğrencilere ödül olarak tatil sözü veren Başkanımız Uygun, "Sizden beklentimiz büyük, siz elinizden geleni yapın; söz konusu eğitim ve spor olunca biz de elimizden geleni yaparız" dedi ve öğrencilere  başarılar diledi.
 
Cuma Deren