Öz Çanakkaleli hemşehri, VİTAMİN Haber Merkezine hitaben; “Şehrimize katkılarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
Şehrimizde Çanakkale Belediyesi himayesinde gerek tahsis gerekse ihale yoluyla verilmiş olan otoparkların durumları ile ilgili maddeler halinde bilgi vermek isterim.”  İfadeleri ardından, merak uyandıran, hayli çarpıcı iddialarını sıraladı.
Madde madde başlıklar açan hemşehri; “1.Çanakkale Belediyespor işletmeciliğindeki otoparklar. Belediyespor’ a maddi destek sağlamak amacıyla tahsis edilen yol kenarı otopark alanları ve Kilitbahir motor iskelesi yanındaki otopark alanı.  Belediyespor Başkanlığında  işletilen  otopark alanları, şöyle de bir ayrıntı var Kilitbahir motor iskelesi yanındaki otopark alanı, bir siyasetçinin vekilliği kesinleşinceye kadar  en yakın arkadaşı tarafından işletildi ve çok ciddi paralar kazanıldı.
Bu alandan, sonra çıkan dedikodulardan dolayı yer Çanakkale Belediyespor’ a devredilmek zorunda kaldı. Bugün itibari ile Belediyespor’ un işlettiği otopark alanlarının toplam kira ve vergi borcu 774.023,32 tl gibi çok ciddi rakama ulaştı…” iddiasını savundu.
---------------------------
BORÇ BİNLER DEĞİL,
 ‘YÜZ BİNLER…!’
----------------------------
VİTAMİN Haber Merkezi’ ne, çarpıcı iddialar sıralı ihbar mektubu gönderen bir hemşehri, “Yok artık..” dedirtti.
Çanakkaleli hemşehrinin kaleme aldığı mektup, yanıtı merak konusu şu soruyu akıllara getirmeye yetti;  “Belediyespor batmış mı?”
Hemşehri, VİTAMİN Haber Merkezine hitaben; “Şehrimize olan katkılarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimizde Çanakkale Belediyesi himayesinde gerek tahsis gerekse ihale yoluyla verilmiş olan otoparkların durumları ile ilgili maddeler halinde bilgi vermek isterim.”  İfadeleri ardından, merak uyandıran, hayli çarpıcı iddialarını sıraladı.
Madde madde başlıklar açan hemşehrinin şu ifadesi,  çok dikkat çekiciydi;
“1-Çanakkale Belediyespor işletmeciliğindeki otoparklar. Belediyespor’ a maddi destek sağlamak amacıyla tahsis edilen yol kenarı otopark alanları ve Kilitbahir motor iskelesi yanındaki otopark alanı. Belediyespor Başkanlığında  işletilen otopark alanları, şöyle de bir ayrıntı var  Kilitbahir motor iskelesi yanındaki otopark alanı bir siyasetçinin vekilliği kesinleşene kadar  en yakın arkadaşı tarafından işletildi ve çok ciddi paralar kazanıldı.
Bu alandan, sonra çıkan dedikodulardan dolayı yer Çanakkale Belediyespor’ a devredilmek zorunda kaldı.
Bugün itibari ile Belediyespor’ un işlettiği otopark alanlarının toplam kira ve vergi borcu 774.023,32 tl gibi çok ciddi rakama ulaştı…”
BİNLER DEĞİL, YÜZBİNLER..!
Hemşehrinin kaleme aldığı ve ayrıntılı şekilde anlatımda bulunduğu, bir diğer iddiası ise şu ifadeyle geldi;
“2- Otopark alanları. Bu alanların bir bölümü,  şehrimizdeki Türkiye Altı Nokta Körler, Sakatlar ve Görme Engelliler Derneği İktisadi işletmesi’ ne tahsisen verilmiştir.
Gelir sağlamak amacıyla verilen otopark alanları, balıkhane yanından başlayıp söz konusu Dernek tarafından işletilirken, işletmecisi değişmiştir.”
TARİH VE SAYI VERDİ…
Çanakkaleli hemşehrinin sırladığı iddialar yanında, bir de sorusu geldi.
Tarih ve sayı verip, hemşehrinin yanıtını aradığı soru şu oldu; “15/06/2016 tarih ve 2016/358 sayılı Çanakkale Belediyesi encümen kararına göre Kullanım hakkı Belediyemize ait olan, açık Otopark Alanı 17.01.2012 tarihinde imzalanan protokol ile Türkiye Altı Nokta Körler, Sakatlar ve Görme Engelliler Derneği İktisadi İşletmesi’ne tahsisen verilen bu alandaki otoparkların tahliyesine ait karar alınmışken, 4 yıldır tahliyesi neden sağlanamamıştır…?
Otopark konusunda, Belediyemiz sabıkalı bir durumda gözükmektedir” diye konuştu.
Erdem Sürek