Çanakkale Belediyesi'nin hibe faydalanıcısı olarak İspanya Tarragona Belediyesi, Tarragona Akıllı Şehir Platformu ve Türkiye Bilişim Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesi kapanış toplantısına katılmak için Çanakkale’ye gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, programlarının ardından Çanakkale’yi gezdi. Büyükelçi Berger ziyaretleri kapsamında Gelibolu Tarihi alanda bulunan şehitlikleri ve şehitler abidesini ardından da Troya Müzesini ziyaret etti.
Berger ilk olarak Gelibolu Tarihi alanda bulunan şehitlikleri ve şehitler abidesini ziyaret etti. Büyükelçi ve beraberindeki heyete Çanakkale Rehberler Odası Yönetim kurulu üyesi profesyonel turist rehberi Ercan Yavuz rehberlik yaptı.  eşliğinde Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nı ve Troya Müzesi'ni ziyaret etti. ÇARO Yönetim kurulu üyesi Ercan Yavuz eşliğinde Çanakkale Savaşları hakkında bilgi alan Christian Berger, sık sık fotoğraf çekerek gezdiği yerleri kayıt altına aldı.
Eşi Marilena Berger'in de katıldığı ziyaretin ardından Büyükelçi, merkeze bağlı Tevfikiye köyü girişinde bulunan Troya Müzesi'ne geçti. Müze Müdürü Rıdvan Gölcük tarafından karşılanan Berger, Ercan Yavuz ve Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan'dan müze ve antik kent hakkında bilgi alıp sergilenen eserleri inceledi.
 
Cuma Deren