Çanakkale Belediyesi Aralık Ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ tiyatrosu yoğun ilgi gördü.
Türk Tiyatro Edebiyatı’nın en değerli yazarlarından biri olan Güngör Dilmen’in, kendine özgü ve sıra dışı diliyle yazdığı, Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını; 19. yüzyıl İstanbul’unda, Aksaray’da geçen , böyle emsalsiz bir aşkın öyküsü. Saraydan mahalleye gönderilen güzel ve hüzünlü Mahitab'ın, kırılgan yürekli kemancı Artin'in, mahalledeki düzenin koruyucusu babayiğit tulumbacı reisi Abidin'in, zarif İstanbul beyefendisi Firuz Bey’in, altın kalpli çingene merzuka'nın, kahveci Salih Efendi’nin ve o küçücük mahalleye kocaman yüreklerini sığdırmış olan mahallelilerin; özlediğimiz eski İstanbul Şarkıları ile bezenmiş öyküsü.

Hüzünlü Hikaye Çanakkale Belediyesi Tarafından Aralık ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro etkinliği ile sahnelendi. ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde Çanakkaleli seyirci ile buluşan “Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını” isimli oyun seyircinin beğenisini topladı.
 
İsmail Şen