‘Barış Plajı’ için, bir Çanakkalelinin başlattığı Hukuk Mücadelesini, VİTAMİN Manşetine taşımış, açılan soruşturmaları kamuoyu; ‘Puf Davası’ diye isimlendirmişti.
3 yıl önce, bir Çanakkaleli hemşehri; “3621 Sayılı Kıyı Kanunu’na aykırı olarak yetkisi olmadığı halde  kıyıların  yandaş esnaflarca işgaline izin veren, denetleme görevini yerine getirmeyen,  bu suretle görev suiistimalinde  bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve  başkan yardımcıları  hakkında suç duyurumdur” ifadeleri eşliğinde, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuştu. 
Hemşehri, Suç duyurusu dilekçesinde; “Çanakkale Yeni Kordon’da bulunan ve  Barış Plajı olarak da bilinen kumsal her ay yaz aylarında çevredeki kafe, bar ve benzeri işyerlerini işleten esnaf tarafından günün belirli bir saatinden sonra işgal edilmekte, ticari faaliyet alanına dönüştürülmektedir.
Çanakkale Belediyesi de denetleme  ve  kıyı işgalini önleme görevini yerine getirmemektedir. Belediye Başkanı ve yardımcıları zabıta görevlilerine kumsala puf konulmasını engellememe talimatı vererek görevlerini kötüye kullanmaktadırlar.” görüşünü savunmuştu.
Şüphelilerin görevi kötüye kullanmakla suçlandıkları iddianameyi değerlendiren ve kabul eden 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği’nin ilk duruşmanın  tarihini  29  /  04  / 2020  günü olarak belirlediği edinilen bilgiler arasında.
----------------------------------
‘PUF DAVASI’, 2020 NİSAN’INDA…
 ----------------------------------
Bir Çanakkalelinin, ‘Barış Plajı’ için başlattığı hukuk mücadelesi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta, birçok ismin Hakim karşısına çıkma sürecini başlattığı öğrenildi.
2017 yılı yaz aylarında, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan bir Çanakkaleli, “Çanakkale Yeni Kordon’da bulunan ve Barış Plajı olarak da bilinen kumsal her ay yaz aylarında çevredeki kafe, bar ve benzeri işyerlerini işleten esnaf tarafından günün belirli bir saatinden sonra işgal edilmekte, ticari faaliyet alanına dönüştürülmektedir.
Çanakkale Belediyesi de denetleme  ve  kıyı işgalini önleme görevini yerine getirmemektedir. Belediye Başkanı ve yardımcıları zabıta görevlilerine kumsala puf konulmasını engellememe talimatı vererek görevlerini kötüye kullanmaktadırlar.” İddiasında bulunmuştu.
 
GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU İDDİASIYLA, DURUŞMA GÜNÜ VERİLDİ..
Uzun  ve kapsamlı bir ön soruşturma ve soruşturma sürecinin sonunda Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı’ nın  Çanakkale Belediye Başkanı, iki başkan yardımcısı, imar ve şehircilik müdürü, zabıta müdürü  hakkında  iddianame  hazırladığı ve asliye ceza mahkemesine sunduğu bilgisi, bir süre önce gazetemiz haber merkezine ulaştı.
Şüphelilerin görevi kötüye kullanmakla suçlandıkları iddianameyi değerlendiren ve kabul eden 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği’nin ilk duruşma tarihini  29  /  04  / 2020  günü olarak belirlediği, edinilen bilgelerden.

VİTAMİN, ’BARIŞ PLAJI ‘ İÇİN HUKUK MÜCADELİSİNİ MANŞETİNE TAŞIMIŞTI..
Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan  17 / 08  / 2017 tarihli şikayet dilekçesiyle başlatılan  soruşturma şikayet edilen şahısların kamu görevlisi ve şikayet konusunun görevleriyle doğrudan ilgili olmasından dolayı uzun süren değişik aşamalar ardından,  nihayete kavuştu.
Önümüzdeki yıl Nisan ayı sonunda hakim karşısına çıkacağı öğrenilen Çanakkale Belediye Başkanı, başkan yardımcıları ve müdürler, İçişleri Bakanlığı’nın  verdiği  soruşturma iznine karşı Danıştay 1. Dairesi’ne başvurarak itiraz haklarını kullanmışlar, ancak yapılan itirazlar kısmen kabul, kısmen ret edilmiş, ret edilen kısımlar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın  sağlam hukuki dayanak ve delilleri olan  bir iddianame hazırlaması için yeterli olmuştu
Şüphelilere isnat olunan suçlardan bir kısmını Barış Kordonu olarak da bilinen Yeni Kordon’daki bazı işletmelerin  kıyıya yaptıkları iskeleleri  kanuna aykırı olarak ve kamunun kıyıdan faydalanmasını önleyecek biçimde ticari amaçla kullanmasına göz yumma, Liman Müdürlüğü’nce verilen yıkım kararını yerine getirmeme, doğal sit alanı içinde çay bahçesi  ve bar  olarak kullanılan  kapalı  yerler  inşasına, kamuya açık tutulma gereken deniz kıyısına halkın faydalanmasına engel olacak şekilde yapı inşa edilmesine  izin verme  oluşturuyor. İddianamede  bu suretle görevlerini kötüye kullandıkları belirtilerek, haklarında  TCK 257. maddesinin uygulanması talep ediliyor.
 
Erdem Sürek