ÇORBA İKRAMI TAMAM DA,
YA İKRAM ALANINA YOLCULUK..?
Ulaşım zammına, aralarında liselilerin de bulunduğu 530 Üniversiteli tepki gösterdi. Toplanan imzalarla Belediye kapısına dayanan öğrenciler şöyle dedi;
“İkram Çorbalar İçimizi Isıtıyor,
Zamlar Cebimizi Yakıyor..”

Eğitim yolu masrafını arttıran ulaşım zammı için tepki veren ÇOMÜ’ lü gençlerin sözleri manidar geldi.
Belediye’nin öğrenciye uzanan şefkat eli olarak değerlendirdikleri, ‘bardakta sıcak çorba’ ikramından söz eden Üniversiteli gençler, düşündürecek değerlendirmeye imza atı;
“İkramın bedelini, ulaşım zammı ile geri ödüyor gibi hissediyoruz..” 

ÖĞRENCİ’NİN ZAM TEPKİSİ,
İNDİRİM TALEBİ İLE GELDİ....

Ekim ayı Meclisi’nden çıkan Ulaşım zammına, Liseli ve ÇOMÜ’lü gençler tepki verdi. 530 öğrencinin imzası yer alan indirim talebini, temsilci gurup yetkililere iletti.
Geleceğin güvencesi on binlerce gencin, eğitim öğretim hayatlarını sürdürdüğü Çanakkale’de, bir gurup öğrenci ulaşım zammına tepki verip, özel indirim tarifesi istedi.
Aralarında Liseli gençlerin de bulunduğu 530 öğrenci, Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Toplantısında çıkan kararla uygulamaya alınan, ulaşıma zamma talepte bulunarak tepki gösterdi.
Topladıkları imzalı dilekçeleri Belediye önünde bir basın açıklaması yaparak ilgililere teslim eden Üniversiteli gençler, bir deyişle tepkiyi sözle değil, taleple dile getirdi.   
İmza veren 530 örenci adına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören Bilgin Metin Yadırgı konuştu.
“Yaşanan ekonomik krizin faturası biz Çanakkale lise ve üniversiteli öğrencilere de ödetiliyor” diyen Yadırgı;
“Okul masraflarının biz öğrencilerin belini büktüğünü hatırlatmaya sanırım gerek yok. Bir kez daha buradan Çanakkale Belediyesi’ne seslenmek istiyoruz. 
Diğer illerde geçerli olan abonman sistemlerine geçilmesi ya da öğrencilere özel indirimli tarife uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Çanakkale’de eğitim öğretim hayatlarını sürdüren 530 öğrenci,  şehir içi ulaşıma gelen zam kapsamında tepkilerini imza toplayarak gösterirken, bazı öğrencilerin ifadeleri ise hayli manidar türdendi.
CHP'li Çanakkale Belediyesi önünde basın açıklaması yapan grup, toplanan imzalı dilekçeleri yetkililere teslim edip, soruna çare aradı.

“KRİZİN FATURASI, LİSE’ LİYE, ÜNİVERSİTE’LİYE..”
Grup adına konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören Bilgin Metin Yadırgı’nın,
“Çanakkale Belediye Meclisi geçtiğimiz ekim ayında şehir içi ulaşıma zam yaptı.  Ulaşım zammı tarifesi öğrenciler için 1,80’den 2,10 ‘ye çıkarıldı.  Biz Çanakkaleli gençler olarak bu yapılan zammın geri çekilmesini ve öğrencilere özel indirimli tarife uygulanmasını talep ediyoruz.” şeklindeki iadeleriyle gelen, tepkisinin indirim teklifiyle göstermesi ardından vurgusu hayli dikkat çekti.
“Ekonomik kriz okulların açılmasıyla kendini çok daha fazla hissettirmeye başladı. Ailelerin yaşadığı dar boğaz, biz öğrencilerin okullarının başlamasıyla beraber çıkan masraflarla arttı. 
Yaşanan ekonomik krizin faturası biz Çanakkale lise ve üniversiteli öğrencilere de ödetiliyor.” Diyerek, manidar çıkışa imza atan Üniversiteli Yadırgı’ nın tespitleri, yadırgatacak türdendi.
Yadırgı şunları söyledi; “Artan giderler nedeniyle zorunlu olarak getirildiği söylenen zamlara bir yenisinin daha eklenmesi geçimimizi gittikçe zorlaştırıyor. Krizin faturası bizlere ev kiralarının artışı, yurt ücretleri, faturalarda ki artış, manavların bakkalların fiyat artışı ile en kötü yüzünü gösterirken temel gıda maddesi olarak et ve süt ürünlerinden, meyvelerden bahsedemez hale geldik. Okul masraflarının biz öğrencilerin belini büktüğünü de hatırlatarak bir kez daha buradan Çanakkale Belediyesi’ne seslenmek istiyoruz.  Diğer illerde geçerli olan abonman sistemlerine geçilmesi ya da öğrencilere özel indirimli tarife uygulanmasını talep ediyoruz”

İKRAM ÇORBALAR İÇİMİZİ, ZAMLAR CEBİMİZİ..
Üniversiteli gençlerin, belediye’nin kampus içindeki ikram stantlarından bahisle dile getirdiği ve altını çizdikleri şu sözü, hayli dikkat çekti, “İkram çorbalar içimizi ısıtıyor, zamlar ise cebimizi yakıyor..”
Eğitim yolu masrafını arttıran ulaşım zammı için tepki veren ÇOMÜ’ lü gençlerin sözleri, belediyeyi hem öven, hem de düşündüren türden geldi.
Belediye’nin öğrenciye uzanan şefkat eli olarak değerlendirdikleri, ‘bardakta sıcak çorba’ ikramından söz eden Üniversiteli gençler, düşündürecek değerlendirmesi ise şöyle oldu;
“İkramın bedelini, ulaşım zammı ile geri ödüyor gibi hissediyoruz..”

Cuma Deren