Geçtiğimiz aylarda Biga’da bulunan Nilüfer Gölü İçin Belediye Başkanı ile bir araya gelerek, gölün turizme kazandırılması için çalışmalar gerçekleştiren Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu ve beraberindekiler, yeniden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile bir araya gelerek,  Biga Sivil Toplum Platformu’nun (Biga STP) Toplantısında yapılan çalışmaların yanı sıra, Biga sınırları içerisinde bulunan Kuzey Troas'ın parlayan yıldızı Parion ve Bigalı Mehmet Çavuş tanıtımlarına yönelik değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Çanakkale’nin turizminin bütün şehre yayılması amacı ile gerçekleştirdikleri çalışmalar devam ediyor. Oda yönetimi, İlçe Belediyeleri ile sık sık bir araya gelerek, sadece merkeze bağlı alanlar değil, İlçelerdeki doğal güzellikleri ve tarihi alanları turizme kazandırmak için yürütülen çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Biga Belediyesini ziyaret eden Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu,  Koordinatör Çağrı Tok ve Sayman Ercan Yavuz’dan oluşan heyet Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile bir araya gelerek Biga Turizmini canlandıracak projeler hakkında görüş alış verişi yaptılar. Biga Sivil Toplum Platformu’nun (Biga STP) Toplantısında yapılan çalışmaların yanı sıra, Biga sınırları içerisinde bulunan Kuzey Troas'ın parlayan yıldızı Parion ve Bigalı Mehmet Çavuş tanıtımlarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Yapılan toplantı sonrası, gerçekleştirilen temaslar hakkında bilgiler veren Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu  “Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak bölgenin lokomotifi olan Biga'ya gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında, Biga Sivil Toplum Platformu’nun (Biga STP) Toplantısının çıktılarını görüşerek yakın zamanda her kesimi temsil eden ve geniş tabanlı iki adet turizm komisyonu kurularak kısa sürede çalışmalar başlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kuzey Troas'ın parlayan yıldızı Parion ve Bigalı Mehmet Çavuş tanıtımına yönelik gerçekleştireceğimiz çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı” dedi.
Şerife Erdem