Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Çanakkale’de faaliyet gösteren rehberlere yönelik gerçekleştirdiği konferanslar kapsamında, Çanakkale’nin turizm anlamında parlayan yıldızı haline gelmeye hazırlanan Parion Kentinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, rehberlere yönelik gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında gerçekleştirdiği konferans dizisi devam ediyor. Bölgeyi tanımak ve bilgi edinmek, turizme katkı sağlamak amacı ile gerçekleştirilen konferanslar kapsamında Çanak otelde bir konferans düzenlendi. Konferansın bu haftaki konuğu ise Parion Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş oldu.  Antik Çağ ve Roma döneminin önemli Liman kentlerinden bir olan, bir zaman kolonileşen Parion’da 2005 yılından bu yana yapılan kazılarda Roma Hamamı ve Tiyatro alanı gibi bir çok alanda yapılan kazılar ile eserler gün yüzüne çıkarılmıştı. Gelecek Turizm potansiyeli yüksek alanlardan bir olan Parion Antik kenti hakkında Parion Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş, Kentin tarihi ve kültürel önemi ile mevcut kazı çalışmaları hakkında engin bilgilerini rehberler ile paylaştı.
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu'nun, sunumu ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Vedat KELEŞ'e plaket takdim etmesiyle konferans sona erdi.
 
Adem Y. Bağ