Emekli Polis Memuru Ressam Zeynel Duman, karakalem ve yağlı boya ile tarihe iz bırakan liderlerinin posterlerini çizdi. Duman, yaptığı tabloları düzenlediği sergi ile sanatseverler ile buluşturdu.

Bir döneme damga vuran Osmanlı Padişahları, Tük savaş komutanları, liderler, ve dünya tarihinde iz bırakmış kişilerin portrelerini karakalem ve yağlıboya ile çizen Emekli Polis Memuru Ressam Zeynel Duman, tablolarını ‘Tarihe İz Bırakanlar’ sergisi ile Sanatseverler ile buluşturdu.  Emekli Polis Memuru Ressam Zeynel Duman’ın ‘Tarihe İz Bırakanlar’ isimli Yağlı Boya Portre Resim Sergisi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası bünyesinde bulunan Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ziyarete açıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, yakın tarihte ise Karaoğlan Lakaplı Blent Ecevit ve Süleyman Demirel  başta olmak üzere hem dünya hem de Türk Tarihine izmini kazıtan kişilerin karakalem ve yağlıboya ile oluşturulduğu 27 tablonun yer aldığı sergi açıldı. Ressam Zeynel Duman’ın kişisel sergisi olan ‘Tarihe iz bırakanlar’ sergisi sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sergi, 19-24 Kasım tarihleri arasında Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.
 
Cuma Deren