Tarih ve Doğası ile her yıl 3 Milyondan fazla yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Tarihi alanda dikilen lavantalar ile renklenecek.  Alanda yapılan Lavanta Tarla Günü Etkinliği ile 4 bin lavanta dikildi.
Tarihi Alan’da Lavanta Yetiştiriciliği Projesi Kapsamında “Lavanta Tarla Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Tarım arazilerininim etkin kullanılması, kırsal turizmi hareketlendirmek, Tarihi Alan’da turizm çeşitliliğini arttırmak amacıyla Alçıtepe Köyü’nde bulunan kamu arazisine gerçekleştirilen ‘Tarla Günü’ 4 bin lavanta dikildi.  Alçıtepe Köyü’nde gerçekleştirilen tarla gününe Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Tarihi Alan Başkanlığı  personeli, Alçıtepe köylüleri katıldı.
 Toplamda dört bin adet dikilen lavanta bitkisi ile bölgede fotoğrafçılık alanında daha etkili bir bölge olması planlanıyor. Lavanta üretiminin yaygınlaşması ile tarımsal faaliyetin yanı sıra ekonomik anlamda da bölgeye katkısı olacaktır. Çalışmanın yürütücüleri olan Tarihi Alan Başkanlığı personellerinden Peyzaj Mimarı Özge Uruk, Ziraat Yüksek Mühendisi Begüm Kök ve Ziraat Mühendisi Samet Kırmacı’nın lavanta bitkisinin Tarihi Alanın gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Tarihi, Doğası ve Renkleri İle Eşsiz Bir Coğrafya Olacak
Etkinlikte bir konuşma yapan  Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, var olan tarih ve doğasına yeni renkler katılarak, hem tarihi alanda bulunan kırsaldaki vatandaşlara yeni gelir kapısı olacak hem de Tarihi Alan Tarihi, doğası ve renkleri ile eşsiz bir coğrafya olacağını söyledi. Kaşdemir  “ Yaptığımız araştırmalarda lavanta bitkisinin Tarihi Alanı daha da güzelleştireceğini düşünüyoruz. Özellikle Tarihi Alanda bulunan köylerinde  kalkınmasında önemli rol oynayan tarım faaliyetine bir yenisini daha ekliyoruz. Bu bölgede ilk defa gerçekleştirilen bu proje çiftçilerimize de örnek olacaktır. Burası hem tarihi ile hem doğası ile hem renkleriyle eşsiz bir coğrafya zaten. Bizler de bunu her çalışmamızda bir adım daha ileriye götürmek, daha da güzelleştirmek istiyoruz” dedi.

Alanın Fotoğrafları Daha Renkli Çıkacak
Tarım arazilerinin etkin kullanılması, kırsal turizmi hareketlendirmek, Tarihi Alan’da turizm çeşitliliğini arttırmak amacıyla Alçıtepe köyünde bulunan kamu arazisine lavanta çiçekleri dikildi. Toplamda dört bin adet dikilen lavanta bitkisi ile Parfüm, kozmetik ve ilaç sanayisinde olduğu kadar bölgede fotoğrafçılık alanında daha etkili bir bölge olması planlanmakta. Lavanta üretiminin yaygınlaşması ile tarımsal faaliyetin yanı sıra ekonomik anlamda da bölgeye katkısı olacak.
 
Cuma Deren