İYİ Parti’den gelen tespitlere, İnşaat sektörü de sessiz kaldı. Sessiz boru için gözlenen derin sessizlik,  Çanakkalelinin diline dolandı.
Alışa gelmiş ‘Siyasetçi Profili’nde, değişim yaşatan çıkışlarıyla son günlerin dikkat çeken ismi, İYİ Parti’nin Belediye Meclis üyesi Burk Kunt oldu.

MUHATAPLAR SUSTU, SİYASET KONUŞTU…
Siyaset kamuoyundan ve Merkez sağ’ ın duayen siyasetçilerinden, Sesiz boru’ ya gösterilen sessizlik başta,  Kunt için gelen yorum hayli dikkat çekti;
-“Bunun adı siyasete  ‘gençlik’ damgası. Duyduk ki, siyasetin bu genç yüzü tespitleri ile birilerini endişelendirmiş olmalı, yüzüne karşı kurulan cümlelerde; ‘çocuk’ ifadesi kullanılarak hitapta bulunulmuş.

‘ Asıl çocukluk’ Gençleşen siyaseti görmezden gelinen o çocukluk”

İTTİFAKTA, GERGİNLİK…
-Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak kurup 31 Mart’ ta yerel seçime giden ve seçimden sonra da özellikle Belediye Meclisleri’ nde ortaklıklarını sürdüren İYİ Parti, Kasım Meclisi oturumunda bir şok yaşamıştı.
 CHP’ li Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkan Gökhan’ ın, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı’nın basın açıklamasına ilişkin sözleri ardından, Partilisi Meclis üyesi Kunt’ un;  ‘cevap hakkı istiyorum’ talebine,   CHP’ li Göhan’ ın ‘Cevap hakkı yok’ üslubuyla sergilediği tutumunun, seçim ittifakçısı İYİ Parti ile aradaki bağları ‘iyi’ ce gerdirdiği gözlenmişti.
MERAĞIN NEDENİ; “SESSİZ BORUYA, DERİN SESSİZLİK..”
CHP’ li Gökhan’a, ‘Sessiz boru’ dosyası açıp, gereğinin yapılması talebini ileten İYİ Parti kurmaylarına gelecek yanıt Çanakkale kamuoyunda merakla beklenirken, gözlenen ‘sessizlik’ daha da bir merak uyandırdı.
-----------------------------------
ÇANAKKALE’DE SİYASETİN TARTIŞILAN KONUSU,YAZIYLA DA ‘SESSİZ’ LEŞTİRİLEN, O BORU..!
------------------------------------
 “Yaptım oldu değil, yazdım oldu..!” dercesine, üzerine ‘sessiz’ yazılınca, sessizleştiği kabul gören boru, Çanakkale’nin siyaseten tartışılan  gündem konusuna dönüştü.
CHP’ li Belediye’nin Kasım ayı meclis oturumunda, Başkan Ülgür Gökhan’ın, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran’ ın gündeme ilişkin açıklamalarını değerlendirip, yaptığı konuşması üzerine, ‘Cevap hakkı’ isteyen İYİ Partili Melis üyesi Burak Kunt’ a, ‘Cevap hakkın yok’  üslubuyla karşılık verilmesi, yaşanan gerginliğin nedeni olmuştu.
İYİ Parti kurmayı Rıdvan Uz, Belediye Meclis üyesi Burak Kunt ile beraber, CHP’ li Gökhan’ı adeta topa tutup, kullandıkları ifadeleriyle; “TEK ADAM… ‘BEN YAPTIM OLDU’ CU.. GÖKHAN” demeye getirmişti.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Belediye’nin Kasım ayı oturumunda yaşanılanlara sesiz kalmazken,  aynı meclis oturumunda gündeme gelen ‘sessiz boru’ değerlendirmelerin, muhataplardan gösterilen  ‘sessizlik’ siyaset kamuoyu kadar, Çanakkalelilerin de dikkatinden kaçmadı.
İYİ Parti’nin Çanakkale kurmayları başta, Genel başkan yardımcısı Rıdvan Uz, Seçim ittifakı kurdukları CHP’ li Belediye’nin son Meclis oturumundan bahisle kurdukları cümlelerinde, Türkiye örneği göstererek yaşanılan olumsuzluğa ateş püskürmelerine gösterilen sessizliğin;  “Yanıt bekleyen Dosyanın adı sessiz boru’ da da bu ne sessizlik?” şeklinde soruların dillenmesine yol açtığı gözlendi.
İYİ Parti Kurmayı Rıdvan Uz, diğer illerdeki ittifaklara da değinip, “Çanakkale’de tek adamlık” demiş ve eklemişti; “Çanakkale Belediye Meclisi, AK Partili arkadaşlarımızın da seçildiği bir mütevellidir ve hepsi Çanakkale faydasından yana konuşmakla hükümlüdür. 
Dolayısı ile eğer siz orada söz hakkı veremiyorsanız 17 yıllık tek adamlık sıkıntısı sizi sarmış anlamına gelir.”
İYİ Parti’nin genç Meclis üyesi Burak Kunt;  “Katılımcı demokrasiden bahsediyorsun, ama karar alırken hiçbir şeyi, hiç kimseye sormuyorsunuz. Ben yaptım oldu diyorsunuz.  ‘İki senedir aklınız nerdeydi’ diye bize soran Belediye Başkanına söylüyorum bunu bizim sana söylememiz gerekmez mi?  Ben 7 aydır  Belediye meclis üyesiyim, siz 17 yıldır bu  şehrin Belediye Başkanısınız. Asıl bu karar alınırken sizin aklınız neredeydi” diyerek, meclis oturumunda kendisine yönelen soruya, soruyla yanıt vermişti.

TIK YOK.. SEKTÖR DE SESSİZ..
İYİ Parti’den gelen, Türkiye’de sadece Çanakkale’ yi kapsadığının altı çizilen  ‘sessiz boru’ meselesi için, Çanakkale İnşaat sektörünü temsil eden STK’ lar başta,  Müteahhitlerden de, İnşaat Mühendisleri’nden de  ses çıkmadığı gözlendi.
 Sessiz boru için gözlenen bu derin sessizlik, Çanakkalelinin diline dolandı.
 Siyaset kamuoyundan ve Merkez sağ’ ın duayen siyasetçilerinden, Sesiz boru’ ya gösterilen sessizlik başta,  Kunt için gelen yorum hayli dikkat çekti.
Alışa gelmiş Siyasetçi Profili’nde, değişim yaşatan çıkışlarıyla son günlerin dikkat çeken ismine dönüşen, İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Burak Kunt için, siyasetin duayeni, Merkez sağ’dan öne çıkan birçok isim;
“Bunun adı siyasete  ‘gençlik’ damgası. Duyduk ki, siyasetin bu genç yüzü tespitleri ile birilerini endişelendirmiş olmalı, yüzüne karşı kurulan cümlelerde; ‘çocuk’ ifadesi kullanılarak hitapta bulunulmuş.
‘ Asıl çocukluk’ Gençleşen siyaseti görmezden gelinen o çocukluk” ”  ifadeleriyle gözlemlerine ilişkin övgü yüklü sözlerle değerlendirmede bulundu.
Erdem Sürek