Muhtarlar günü kutlaması için gönderilen çiçeklerin verdiği mesaj, kimi muhtara şöyle dedirtti;
“BAŞKAN’DAN KÜÇÜK,
YARDIMCIDAN BÜYÜK..!”

CHP’ li Belediye’nin Başkan ve Başkan yardımcısının gönderdiği çiçeklerdeki heybet farkı gözden kaçmadı.
Bazı muhtarlar, sosyal medya hesaplarından bu önemli güne özel kutlama mesajı içerir çiçeklerin görselini paylaştı. Çiçekler arsındaki heybet farkını da bu paylaşımlar göz önüne serdi.
BAŞKAN GÖKHAN’DAN ANLAMLI SÖZLER..
CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye’nin resmi internet sitesinden de Muhtarların gününü kutladı.
Gökhan’ ın güne özel ifadeleri göz doldurdu. Başkan Gökhan Muhtarlığı şöyle özetledi;
“Ülkemizde, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olan ve yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir.”
----------------------------------
HAYATIN YAPI TAŞLARINA,
ÖZEL GÜNDE ÖZEL KUTLAMA..!
------------------------------------
CHP’ li Çanakkale belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Toplumsal Hayatın yapı taşlarıdır” ifadesiyle tanımladığı muhtarlara özel sözler etti. Kutlama için de her birine çiçek gönderdi. Gökhan gibi, Başkan yadımcısı Rebiye Ünüvar’ da Muhtarların özel gününü unutmayan isimdi.
Hem başkanın, hem de yardımcısının Muhtarların gününe özel jesti, ‘Kutlamada Çiçek krizi..’ söylemine de neden oldu.
Bazı muhtarlar, güne özel kutlama çiçeğini sosyal medya hesaplarından paylaşınca, başkan ve yardımcısının çiçekleri arasındaki heybet farkı için dilden dile dolaşan ifadeler şöyle geldi; “Başkan’dan büyüm, yardımcıdan küçük..”
Şehir merkezindeki mahalle muhtarlarının her birine, özel çiçek gönderen CHP’ li Belediye’nin kurmayları, “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” ata sözünde olduğu gibi, “Yarım elma gönül alma..” sözünü de akla düşürdü.
Muhtarlar Gününe özel hazırlanan ve Mahalle muhtarlarına gönderilen kutlama çiçekleri, bir anda Mhutarlar arasında da konu oldu. Başkan Gökhan’ çın çiçeğinin heybeti ile, Başkan yardımcısının çiçeğinin heybeti arasındaki bariz fark, sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla ortaya çıkınca, “Önemli olan düşünmek. Çiçek küçük olmuş, büyük olmuş, bunu tartışmak yersiz” şeklinde yorumları da beraberinde getirdi.
GÜNE ÖZEL, ÖZEL SÖZLER…
CHP’ li belediye Başkanı Gökhan’ ın, Belediye’nin resmi internet sitesinde de yer bulan Muhtarlar gününe özel sözleri ise hayli beğeni topladı. Gökhan, Muhtarlık müessesesi için; “Toplumsal yaşamın yapı taşıdır” anlatımı yapıp, şöyle dedi
“Ülkemizde, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olan ve yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlık müessesesi yerel yönetimin çekirdeği, muhtar ise yöre halkının hakkını, hukukunu gözetmek üzere inandığı ve seçerek görevlendirdiği güvenilir kişidir.
Bu müessesenin vazgeçilmezi olan muhtarlarımız, temsilcileri oldukları köy ve mahallelerde devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmekte, en ücra yerleşim yerlerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.”
Muhtarlardan büyük beğeni topladığı gözlenen Gökhan’ ın mesajında yer bulan son  sözleri ise şöyle idi;  “Özü sözü bir olmayı, insanların dertleri ile dertlenmeyi, karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm bulmayı kendilerine görev edinen ve bu görevleriyle birlikte toplumda barışın, huzurun ve esenliğin teminatı olan; yerel yönetimde en önemli paydaşlarım ve yol arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Adem Y. Bağ