Toplantıda üyelerin sorunları dinlenirken Kredi Garanti Fonu Balıkesir Şube Müdürü Kubilay Özbay tarafından kısa adı KGF olan Kredi Garanti Fonu’nun başvuru süreçleri ve fonun firmalara sağladığı faydalar hakkında bilgilendirme yapıldı.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ekim 2019 ayı olağan Meclis toplantısı  ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay ,  yılın son  çeyreğini değerlendirerek “ Kıymetli dostlar, Yılın ilk üç çeyreğini geride bıraktık. Görünen o ki bir yıllık aradan sonra hemen hemen bütün önemli makro göstergeler, kur atağından önceki seviyesine döndü. Elbette bu spekülatif atak vatandaşın alım gücünden şirketlerimizin mali yapısına, kamu maliyesinden yabancı yatırımlara kadar önemli bir hasar ve maliyet bıraktı. Ama ben Alman filozof Niçe’nin dediği gibi “Bizi öldürmeyen şeyin güçlendirdiğine” inananlardanım. Yaşadığımız spekülatif atak, kırılganlıklarımızı görmemiz ve gerekli önlemleri almamız için de bir fırsat yarattı. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın “değişim başlıyor” sloganıyla geçen hafta açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’nın bu anlayışla hazırlandığını gördük. Teknoloji odaklı üretim ekonomisini merkez alan, Cari açığı azaltmaya konsantre olmuş,  Dolarizasyonu minimize etmeyi hedefleyen, Ve yüzde 5 büyümenin altını öngörmeyen bir programla yürümenin ülkemiz için isabetli olduğunu düşünüyorum. Bugün artık yaralarımızı hızla sarıp ileriye doğru bakma zamanı. Elbette hala çok yüksek seyreden faizlerin, üst üste gelen zamların ve giderek sertleşen rekabetin birçoğumuzu kara kara düşündürdüğünü biliyorum. Ama rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi enseyi karartmanın kimseye bir faydası olmadığını da biliyorum” dedi.
“Üye Sayımız Arttı”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Ekim ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy ise girilen ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek geride kalan bir ayın değerlendirmesini yaptı. Ersoy  “ Ateş çemberinin içinde olsak da hayat devam ediyor, ekmek kavgası sürüyor. İş dünyası olarak biz de mücadelemizi sürdürüyoruz. Yatırım ve üretim hedeflerimiz için çalışıyoruz. Geçen ayki toplantımızın ardından 49 üyemiz aramıza katıldı, 18 üyemiz kaydını sildirdi. Bugün itibarıyle üye sayımız 7454’e ulaşmıştır. 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında kutladığımız Ahilik Haftasında , ahilik kültürüne ve bu anlayışa her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hissettik. 20 no’lu Meslek Grubu Üyelerimiz ile sinerji toplantımızda bir araya geldik. Eğitim, sağlık ve basın sektöründen oluşan bu meslek grubumuz aralarında bir çalışma grubu oluşturdular ve eğitim ile ilgili bir rapor hazırladılar. Bunu gerekli yerlere ilettik ve takipçisi olacağız.
Ankara’da düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretler Zirvesine katıldık. Coğrafi işareti olan ürünlerimiz ile potansiyel ürünleri tanıttık” dedi.
Kredi Garanti Fonu Balıkesir Şube Müdürü Kubilay Özbay tarafından kısa adı KGF olan Kredi Garanti Fonu’nun başvuru süreçleri ve fonun firmalara sağladığı faydalar hakkında bilgilendirme sunumu yaparak, konuyla ilgili soruları cevapladı.
 
Haber Merkezi