Geçtiğimiz hafta, binada incelemelerde bulunan ve son gelişmeleri yerinde gören Başkan Gökhan, Binanın ne kadarın yapıldığını ve ne kadarın kaldığı yönünde tespitlerin yapılmaya devam ettiğini söyledi.
Toplam 10 bin metrekarelik alan üzerinde 27 bin kapalı alana sahip bina, 2 adet bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kattan oluşuyor. Bodrum katlarda 162 araçlık, 6 bin 500 metrekarelik kapalı otopark alanı, 814 kişilik 598 metrekarelik çok amaçlı salon, 390 kişilik 410 metrekarelik nikah salonu, 356 metrekarelik medya ve birimlere ait arşiv bölmeleri ile giriş katında 290 metrekarelik meclis salonu, kent meydanına açılan 404 metrekarelik sanat galerisi ve müdürlük ofislerinin yer aldığı Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasının temeli 2015 yılında atılmıştı. Son dönemde girilen ekonomik sıkıntılardan dolayı ağır ilerleyen Bina, tamamlandığında ülkenin yarışma yolu ile seçilen ilk yeşil yerel yönetim binası olma özelliğini taşıyacak.  
Ne zaman açılacağı ile ilgili kesin bilgi olmamakla beraber,  önceki gün  düzenlenen Basın toplantısı ile Basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan son durum hakkında bilgiler verdi.  Gökhan, “Yüzde kaçı yapılmış, bundan sonra kaç liralık işlem kaldı, bunun tespiti yapılıyor” diyerek, tespit işleminin bitmesinin ardından tekrar ihaleye çıkacaklarını da dile getirdi.
 Şu anda bir tasfiye sürecinde olduklarını belirten Gökhan, hukukun bu şekilde ilerlediğine vurgu yaptı. Başkan Gökhan, sürecin tamamlanmasının ardından çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini söyleyerek, “Bir sıkıntı yok” dedi.
 Cuma Deren