Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, deniz kirliliğinin ne boyutlarda olduğunu göstermek amacı ile Tübitak Projesi kapsamında farkındalık yaratan bir çevre etkinliği gerçekleştirdi.
Gelibolu Belediyesi’nin desteği ve “Çevreyi hor gören geleceği zor görür” sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğin ilk ayağında Edebiyat Öğretmeni Barış Ünsal önderliğindeki 8 öğrenci, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Sütlüce mevkiindeki kalanora sahilinde temizlik gerçekleştirdi.
Deniz kirliliğinin boyutlarını gözler önüne seren çalışma daha sonra Balıkhane Meydanında “Deniz Mahsulleri!” isimli sergi ile vatandaşlara sunumu yapıldı.
Belediye Başkan Vekili Mustafa Çoban da, terlik, boru, plastik, şişe, hazır çorba paketi, bardak gibi çeşit atıkların teşhir edildiği sergiyi ziyaret ederek öğretmen ve öğrencileri çevre duyarlılıklarından dolayı kutladı.
Proje sorumlusu olan Edebiyat Öğretmeni Barış Ünsal çalışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu projenin ilgi çektiğini görmek bizim açımızdan sevindirici. Çevre günü nedeniyle bu projeyi gerçekleştirdik. Buradaki amaç  çevre kirliliğine dikkat çekmektir. Bize bu projede her türlü desteği veren Gelibolu Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
Diğer yandan sergiyi ziyaret eden vatandaşlara Gelibolu Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü nedeniyle hazırlatılan şapka ve bez çantalardan hediye edildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi