Çanakkale Ticaret Borsası Gelibolu’da verdiği ilk iftar yemeğinde; Kamu kurumu yöneticilerini, bürokratları, iş dünyası temsilcilerini, borsa üyelerini, genç ve kadın girişimcilerini, meclis üyelerini, personelini, ve basını bu tema çerçevesinde bir araya getirerek bakliyat ürünlerinin tanıtımının yapılması, hedef kitleler tarafından benimsenmesi ve konuyla ilgili farkındalık oluşturulması hedeflendi.  
Geniş bir katılım ile düzenlenen iftar yemeğine Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, Vergi Dairesi Müdürü Osman Ercan Aydın, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özen, Genel Sekreter Hüseyin Çakmak Gıda,Tarım İlçe Müdürü Özgür Zeybek, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu İcra komitesi Başkan Yrd. Ali Rıza Yüzügüler, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra komitesi üyeleri Sadiye Yüzügüler ve Kadriye Erol, İlçe Müftüsü İbrahim Özler, Ziraat Odası Başkanı Atilla Erarslan, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Nalbant, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Başkan yardımcısı İzzet Arıcı, Meclis Katip Üye Ahmet Uzun,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salamon Halyo, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Yıldırım, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Zakir Tanrıkulu,Genel Sekreter Sevcan Elver,Gelibolu, Bolayır, Evreşe Tarım Kredi Kooperatif Müdürleri ve temsilcileri, Gelibolu TMO temsilcileri, Gelibolu Yağlı Tohumlar Tarım Satış Koop. Müdür ve çalışanları, Borsa üyeleri, muhasebecileri ve basın mensupları katıldılar.
Yemek sonrasında bir konuşma yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen; Borsamızın geleneksel hale getirdiği, hem üyelerimizle kaynaşmanın sağlandığı hem de hasat sezonunu, sorunlarımızı çalışmalarımızı gözden geçirme imkanını bulduğumuz iftarlarımızın ilkini bu yıl Gelibolu ilçemizde gerçekleştiriyoruz.  İftar programımıza teşrif eden başta Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere katılan tüm yetkililerimize, üyelerimize ailelerine çok teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum.” dedi.
Borsa Başkanı Üzen devamla “Malumlarınız olduğu üzere Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Kuruluşu FAO 2016 yılını Bakliyat Yılı ilan etti. Bakliyat, en az on bin yıldır tüketilen ve dünyada kullanım alanı açısından en geniş coğrafyaya sahip gıda ürünüdür. Dolayısıyla besin açısından olduğu kadar ticaret açısından da önemli bir değerdir. Birçok üniversite ve uluslararası laboratuvar; bakliyatın sağlık açısından kalp damar hastalıkları, diyabet, kanser ve benzeri hastalıklara karşı bir kalkan olduğunu ortaya koymuştur. Bütün bunları bir kenara bırakacak olursak dahi bakliyat geleneksel kültürümüzün bir parçası olması sebebiyle bir emtianın ötesinde, sahip çıkmak zorunda olduğumuz bir mirastır. Bugün de, tıpkı yüzlerce yıldır olduğu gibi bakliyat yemeklerinden oluşan bu sofra bizleri bir araya getirdi. İnanıyorum ki, ilk adımını bakliyat ürünleri ağırlıklı bu güzel yemek eşliğinde hep beraber attığımız faaliyetlerimizle yıl boyunca güzel sonuçlar elde edeceğiz. Bu vesile ile de Bakliyatların faydaları konusunda bir farkındalık yaratacak ve bakliyatların üretim, tüketim ve ticaretini artıracağız.” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi