ÇADIR KARIŞTI. BALABANLI BUNU KONUŞUYOR;
“ORMAN ALANINA ÇEVRECİ İŞGALİ!”
Metalik maden karşıtı eylemlerin ve konserlerin gerçekleştiği alanın, Devlet mülkü olduğuna dikkat çeken yöre halkı, dikkat çekici sözler etti;
”Kayıtlar ‘Orman alanı’ diyor,  Bize göre;  Çadırlarla, işgal…!”
Çadırların kurulduğu, eylemlerin yapıldığı, konserlerin düzenlendiği alandan söz eden yöre halkı;
“Biz işgal etsek, mahkeme mahkeme dolaşırız. Çardır eylemcileri ‘Niteliği: Orman alanı’ olarak bilinen alanda gülerdir işgalci” ifadeleriyle, durumu tepki gösterdi.
Bir esnafa ait, traktör römorku dolusu kilit taşlarının çalınması olayının failleri olarak tespit edilen Çadır eylemcilerine ateş püsküren köylüler;
“Yarın bir gün, başka hırsızlıklar olacak şüphesiyle mi yaşayacağız?” sorusuna yanıt aradıklarını da dile getirdiler.
Sosyal medyada, Parke taş döşeli bir bölgenin yarım kalmış görüntüsü üzerinden, yaşanılana manidar yakıştırmalar getiren köylüler;
“Çalıntı kilit taşlarıyla, yarım kalan bölgeyi mi tamamlayacaklardı?” şeklinde yüz gülümseten bir soru ile yaşanılana yüz gülümseten yorum getirdi.
---------------------------------
Kayıtlar ‘Orman alanı’ diyor,
Köylü ise;  “Çadırlarla,  işgal…!”
--------------------------------
Günlerdir kamuoyunu meşgul eden, eylem, söylem ve konserlerin adresine dönüşen Balaban’da, göz göre göre işgal eyleminin de gerçekleştiği iddia edildi.
Metalik maden karşıtlığı için kurulan eylemci çadırlarının, ‘Öznitelik Bilgisi’ni aktarır Resmi kayıtlara  göre, Orman alanı üzerinde yer aldığını, bir deyişle de Orman alanının işgal edildiğini savunan yöre halkı; “Benzer bir girişimi bölgenin yaşayanları yapsa, suçlu ilan edilir, mahkemelik olur.” diyerek, tepki verdi.
Eylemci çadırlarında kalan bazı isimlerin, Balaban’ da faaliyet gösteren bir esnafa ait traktör römorku dolusu kilit taşı çalmasının, bölgede tedirginlik yarattığını, ‘Bu gün ne çalınacak…?’ şüphesiyle, yaşadığını dile getiren Balaban yaşayanları; “Bir yandan göz göre işgal sürüyor, bir yandan da suç işleyenlerle birlikte yaşam.” İfadeleriyle, sitemlerini anlatır cümleler kurdu.
Orman alanı işgalinin sürdüğü bölgede,  günlerdir çeşitli etkinlikler gerçekleştiğini hatırlatan Balaban ve civarındaki köylüler;”Adlını nöbetçi koyanların da başına nöbetçi mi koymamız gerek? Yaşanan son hırsızlığın tedirginliği, bölgedeki küçükbaş sürü sahiplerini de endişelendiriyor.  Çünkü,  bölgemizde zaman zaman hem küçük hem de büyükbaş hırsızlıkları yaşanmakta.” diyerek yakındılar.
 
Kamuoyunun yüzünü gülümseten yorumlara neden olayı, Jandarma Asayiş Bülteni’nde yer bulan ‘Hırsızlık vakasının’ detayları özetlemişti.
Parke taş döşeli bir yol görseli üzerinden, bir bölümü eksik kalmış çalışmayı sosyal medyadan paylaşıp; “Amaçları eksik kalan bölümü tamamlamak olsa gerek, taşları o yüzden çalmışlar..” ifadeleriyle geçekleşen hısızlığa dikkat çeken Balaban yaşayanları; “Komit fakat endişe verici” sözleriyle, değerlendirmede bulundular.
ÇADIRCI EYLEMCİLERİN HIRSIZLIĞINI, JANDARMA BÜLTENİ DUYURMUŞTU…
Kilit taşı sahibinin ihbarı üzerine harekete geçen ve hırsızlık olayını, gerçekleşen çalışma sonucu aydınlatan Çanakkale Jandarması, Asayiş bülteni ile  Kamuoyunu bilgilendirmişti.
Jandarma Vukaat bülteninde hırsızlık olayı şu ifadelerle anlatılmıştı;
“Merkez ilçe Kirazlı Köyü Balaban Mevkiinde iş yeri bulunan H.D isimli şahıs iş yerinin yan tarafında bulunan ve kendisine ait olan bir traktör römorku dolusu kilit taşının çalındığını beyan ederek müracaatta bulunmuştur.
Çevrede yapılan araştırma ve iş yeri kameralarının incelenmesi sonucunda kilit taşlarının Kirazlı Balaban bölgesinde su ve vicdan nöbeti adı altında çadır eylemi yapan D.B., B.K., O.E., E.E., M.İ. ve S.K. isimli (6) şahıs tarafından çalındığı tespit edilmiştir.”

Adem Y. Bağ