Biga Kaymakamı Mustafa Can,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen Biga İlçesine bağlı Balıklıçeşme Muhtarı Recep Demirkol, Balıklıçeşme İlkokulu Müdürü Fecri Temel ve Balıklıçeşme Ortaokulu Müdürü Turgut Pulat, Köyde ‘Kırmızı Mektep’ olarak bilinen okul binasını ziyaret ederek restorasyon çalışması hakkında bilgi aldılar.
Yıllarca eğitime hizmet eden Biga İlçesine bağlı Balıklıçeşme köyünde bulunan ve ‘Kırmızı Mektep’ olarak tarihte yer edinmiş bina restore edildi. Restorasyon sonrası kütüphane ve okuma salonu olarak kullanılacak binayı Kaymakam Mustafa Can ve İlçe Milli Eğitim Müdür Erkan Bilen incelemelerde bulundular. Kütüphane ve okuma salonu olarak hizmet verecek binada restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Mustafa Can ve beraberindekiler, yetkililerden bilgi aldılar.
Yapılan incelemelerin ardından bir açıklaama yapan Kaymakam Mustafa Can “İlçemiz Balıklıçeşme Köyünde 90 yılık tarihi geçmişe sahip, 2 derslikli tarihi ‘Kırmızı Mektep’ olarak bilinen okul binası restore edilerek kütüphane ve okuma salonu olarak hizmete  girecektir.  Save Tekstil sponsorluğunda Hayata Dokun Derneği  aracılığıyla kütüphane rafları ve kitaplar getirildi. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından da bina iç ve dış boyası, kapı ve çerçeve vernikleri yapıldı. Balıklıçeşme köy meydanında bulunan eski okul binası Z kütüphane yapılması planlanmaktadır” dedi. 
 
Cuma Deren