CHP’ de, ‘Yöneticilere küskün, dargın..’ olduğu ileri sürülen isim, eski Belediye Başkan danışmanı Remzi Yiğit ile  barış, Gençlik adına ses veren ‘Akkoca’ ya ise ihraç talebi iddiası, siyaset kamuoyunun en çok konuştuğu gelişme oldu.

“Nerede demokrasi...!”
Milletvekili Ceylan, İl Başkanı Güneşhan ve adı parti içi küsküne çıkan Yiğit’ in, sokak ortasındaki pozu, ‘özlenen tablo’ yorumlarını getire dursun, CHP Gençlik Kolları eski başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca’ nın, netlik kazanmayan bir nedenden dolayı partiden ihraç edileceği yönünde dinlenen söylenti, partililer arasında şu yoruma yol açtı;
“Bir varmış bir yokmuş. CHP’ de demokrasi masalı…”
Hafta sonuna; “Seçim döneminin ağır muhalefeti ile barış. Gençliğin sesine kırmızı kart…” ifadeleriyle verilen tepkilerle girilen Çanakkale’de, siyasetin öne çıkan bu gelişmeleri, CHP örgütünün dilinden düşmüyor.
Ana muhalefet CHP’ nin tabanında, eski başkan Akkoca’nın önceki günlerde yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, partili gençler adanı ses vermesinin ihraç isteminin nedeni olabileceği varsayıla dursun, dilden dile dolaşan bir başka gerekçe varsayımı ‘şok iddia’ yorumlarını beraberinde getirdi.
 “Sen misin alanı terk eden....!i
CHP nin bir önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, geçtiğimiz hafta Balabanda süren Metalik maden karşıtı ‘su ve vicdan nöbeti’ ni terk eden PİKAMP grubu ile fotoğraf vermişti. Akkoca’nın Partiden İhraç istemine asıl nedenin bu tutumu olduğu iddiaları,  kulaktan kulağa yayılmaya başladı.
------------------------------------
CHP TABANI BU SORUYA YANIT ARIYOR,
“GENÇLİK İÇİN SES VERDİ,
KENDİ İPİNİ Mİ ÇEKTİ…?” 
--------------------------------
Bugün 1 Eylül Dünya barış günü. Çeşitli etkinlik ve söylemlerle, güne özel etkinlikler düzenlenecek. Çanakkale Siyasetinin satır arası gelişmeleri ise,CHP tabanında  akla şu soruyu düşürdü; “Dünyada Barış…  Ya Biz de…?”
Ana muhalefet CHP’ nin bir önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı ve İl Genel Meclis üyesi adayı Mustafa Alptuğ Akkoca’ nın, önceki gün sosyal medyadan, partili gençleri adına yükselttiği ses, iddialara göre kendisinin partiden ihraç yolunu açtı.
Geçlik adına ses veren Akkoca’nın, kendi ipini çekmesine neden olduğu iddia edilen bu çıkışı bir yanda, bir yanda da ‘barış sağlandı’ yorumuna yol açan fotoğraf karesi, Çanakkale siyasetinin flaş gelişmesi oldu.
Ana muhalefet CHP’ de, ‘Partili Yöneticilere küskün ve de  dargın..’ olduğu ileri sürülen,  eski Belediye Başkan danışmanı Remzi Yiğit’ in, Milletvekili Özgür Ceylan ve İl Başkanı İsmet Güneşhan ile pozu, “Brış sağlanmış” yorumlarını beraberinde getirdi.
Bir yanda barış, bir yanda ise Gençlik adına ses veren ‘Akkoca’ nın, ihraç talebi iddiası, siyaset kamuoyunda dillendi.
CHP tabanından; “Nerede demokrasi...?” sorusuyla yorumlanan son gelişme…
Milletvekili Ceylan, İl Başkanı Güneşhan ve adı parti içi küsküne çıkan Yiğit’ in, sokak ortasındaki pozu, ‘özlenen tablo’ yorumlarını getire dursun, CHP Gençlik Kolları eski başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca’ nın, netlik kazanmayan bir nedenden dolayı partiden ihraç edileceği yönünde dinlenen söylentinin, partililer arasında dikkat çeken ifadelerle sorgulandığı gözlendi.  Örgütün genç isimleri; ‘Nerede demokrasi…?’ çıkışı yaptı.
İHRAÇ GEREKÇESİ, KAMPI TERK ETMESİ Mİ…?  
Ana muhalefet CHP’ nin tabanında, eski başkan Akkoca’nın önceki günlerde yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, partili gençler adanı ses vermesinin ihraç isteminin nedeni olabileceği varsayıla dursun, dilden dile dolaşan bir başka gerekçe varsayımının ‘şok iddia’ yorumlarını beraberinde getirdiği duyumlar arasında.
 “Sen misin alanı terk eden....!i
CHP’ nin bir önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, geçtiğimiz hafta Balabanda süren Metalik maden karşıtı ‘su ve vicdan nöbeti’ ni terk eden PİKAMP grubu ile fotoğraf vermişti. Akkoca’nın Partiden İhraç istemine asıl nedenin bu tutumu olduğu iddiaları,  kulaktan kulağa yayılmaya başladı.
Yok artık dedirten, bir başka söylenti; “Ulusal tasviye...!”
CHP’ de ulusalcı kimliği ile tanınan eski Gençlik Kolları Başkanı Akkoca’ nın ihraç istemiyle gündeme gelmesinin "ulusal tasviye" yorumlarına da yol açtığı alınan duyumlardan.
Bir dönem TÜRKİYE’ sinde ‘Ergenekon ve Balyoz’ ismiyle anılan FETÖ’ nün kumpas davalarını CHP’ li bir Belediye Başkanı’nın, Radikal gazetesinde yer alan açıklamasında;  "bu davaların açılmasının nedeni,  ulusal kanattır” diye değerlendirdiğini anımsatan birçok partili, “Örgütte kim ulusalcı tavrıyla dikkat çekiyor ise, itibarsızlaştırılıyor. Partiden uzaklaştırılıyor.” İfadeleriyle yorumladı.
AKKOCA NE DEMİŞTİ…?
Türkiye genelinde, Temmuz ve Ağustos ayı içinde çıkan onlarca yangını ve geçen 10 Ağustos ‘ ta, Eceabat Behramlı köyü yakınlarındaki ormanlık alan yangını üstlenen, Kundakçı hainlere Akkoca veryansın etmişti.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atılmasının yolunu açan Anafartalar Zaferi’nin yıl dönümünde, Gelibolu’ya düşen ateşin sorumlusu, bölücü örgüt PKK’ nın gençlik yapılanması olarak, anılan hainler çıkması üzerine sosyal medyadan ses veren Akkoca;
Kendilerine “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” adını takan hainlerin, geçen 11 Temmuz ile 24 Ağustos tarihleri arasında, Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarının sorumlusu olarak kendileri ilan etmelerine sessiz kalmamıştı.
Bazı basın organlarında ve internet sitelerinde yer bulan terör destekçilerinin itiraflarına, dün Çanakkale’den set sözlerle tepki veren isim, CHP’ nin bir önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca olmuştu.
CHP’ il Akkoca Paylaşımında, “Ateşin çocukları insiyatifi’ ymiş. En kısa zamanda yaktığınız ormanlar gibi Türk askerinin ateşinde yanacaksınız inşallah.
Siz insan değilsiniz. Bizi de insanlıktan çıkardınız! Toprağına vatanına canına göz dikenin canını alır #Türk evladı!”  hastagh’ ini açmıştı.
PARTİLİ GENÇLERİN SESİ OLMUŞTU…
“CumhuriyetGençliğineSahipÇık”
CHP’ li Akkoca, sosyal medya hesabından, partili yöneticilerine, partili gençler adına bir çağrıda bulunmuştu. “Sahip çıkacaksınız ’Ekim’e kadar” demişti.
Kişisel Sosyal medya hesabından;  “Bundan önce hep danışma kurullarında konuştum.
Hep aynı konuyu dile getirdim.  Bir tek şey isteniyor sizden dedim.  Anlatamadım, Ya da dinlemediler.
Bir kez de buradan hafif üstü kapalı yazayım…
Cumhuriyet Halk Partisinin evlatlarına sahip çıkmayan ‘parti büyüklerine’ son kez sesleniyorum,
 Hangi şehirde, nerede, ne şartta olduğuna bakmadan gecesini gündüzünü partisinin başarısı için feda eden, gençliğinin baharını Mustafa Kemal'in fikirlerine ve emanetlerine adamış, Cumhuriyet Halk Partili olduğu için fişlenmiş, atanamamış, iş imkanlarından uzaklaştırılmış bu vatan evlatlarına sahip çıkacaksanız EKİM'e kadar.” İfadelerini ktaleme almıştı.
Akkoca ayrıca;  “Çıkmayacaksanız, seçim günü gelince ‘nerede bu bizim gençler?’demeyeceksiniz. Gençliği karşısına alan, geldiği yeri unutan en iyi ihtimalle geldiği yere döner.
Çok sevdiğim bir kardeşim de yorum yazarak ekleme yaptı: ‘Hak yemeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz.’
CumhuriyetGençliğineSahipÇık..”çağrısı yapmıştı.
Akkoca Son Gelişmeyi Değerlendirdi
Hakkında ihraç istemiyle başlatıldığı iddia edilen gelişme için sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan CHP’li genç siyasetçi şunları yazdı.
“Ağustos 2018 danışma kurulunda şöyle söylemiştim; "Konuşsam partiden atacaklar, sussam gönül razı değil."
O gün de doğruları söylemekten kaçmadım bugün de. Bize parti mutfağında öğretilen adaletsizlik karşısında susmamaktır. Susmadım. Destekleriniz için teşekkürler.

Erdem Sürek