Metalik Maden işletme karşıtı söylem ve eylemler hakkında bilgi almak için Balaban’da süren Çevreci etkinlik alanını ziyaret eden İl Genel meclis üyesi Şener Akçay;
 “Sorunlarını çözme, hizmet götürme anlamında sorumluluğunu taşıdığım Merkeze bağlı 52 köyümüz adına da buradayım.
Çevreci grupların iddialarına da yanıt arayacağım. Bilgilerin doğrusunu öğrenip,  algı yapılmasına engel olunması gerektiğini düşünüyorum.”
“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ…”
Kulaktan dolma söylemlerle, bir dizi algı yaratma çabası yerine, doğru bilgiler ışığında halkın aydınlatılmasının doğru olduğunu sözlerine ekleyen Akçay;
“10 yılı aşkın süredir bu sahada sondaj başta, bir dizi çalışma yapıldı. Sanki dün her şey olmuş bitmiş gibi tepki vermek, Lafla Peynir gemisi yürütmek gibi bir şey.” İfadelerini kullandı.
-----------------------------------   
“YETKİLİ AĞIZLARA DEĞİL,
 SÖYLENTİYE İTİBAR EDİLİYOR….”
--------------------------------------
AK Parti İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay, Çevreci tepki toplayan Maden işletmesine ilişkin konuştu.
Devlet yetkililerinin söylediklerine değil, iddialarla dile gelen sayılara itimat edilerek, sonuca ulaşılamayacağını söyledi.
Kirazlı bölgesinde, Balaban mevkiinde, Hizmet götürme ve sorunlarını çözme noktasında sorumluluğu bulunduğu Merkeze bağlı 52 köy adına incelemelerde bulunan AK Partili İl Genel Meclisi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyesi Şener Akçay;
“Doğru bilgilerle halkı bilgilendirmek görevimiz. İddialara itibar edilerek, oluşacak algının yararı değil, büyük ölçüde zararı olur. Bölgede süren Maden işletme çalışmaları, neredeyse 10 yılı aşkın süredir devam ediyor. Sondajından başlayıp, gelinen sürece dek görülmeyenler, kısa süre önce olmuş gibi dile getirilip adeta bir kamuoyu oluşturulma çabasına tanık oluyoruz. Devletimiz adına bilgi snan yetkili ağızlara değil, iddia yüklü söylemlere itibar edilerek, itibarsızlaştırılmaya çalışılan Devlet Otoritesi olmamalı.
İlgili Bakanlığın ön gördüğü, Mevzuat gereği yapılanlar, kanun ve nizama uygun iken, gayri kanuni işler yapılıyor algısı yaratmak Çanakkale’ ye zarar verir.
 Balaban ve maden sahasına ziyaretimizden önce,  Üreticimiz ile tarladaydık. Domatesimizi konuştuk.  
Çanakkale Merkez’in il genel meclisi üyesi olarak sürekli çalışma ve inceleme halindeyim. Buraya gelmeden evvel, Çamyayla yolunun bozuk olduğu bilgisini alıp, bölgede incelemede bulundum.
 Bayram öncesi, bahse konu sorun ve sorunları çözmek adına uğraş veriyoruz.
Ülkemiz ve Şehrimizin gündemine dönüştürülmek istenen maden karşıtı eylem ve söylemlerin aslını bilmek, doğruyu öğrenmek gerek. Kulaktan dolma bilgi ve bir dizi iddiayla hareket ederek,   resmi bilgilerde geçen rakamları görmezden gelmek,  ‘siyasetse, siyaset’ anlamı taşır ki, bunun ne Çanakkale’ye ne de halkımıza faydası olmaz.
Burada, Çevre meclisindeki arkadaşlarla görüştüm. Bilgilerin doğrusunu öğrenip algı yaratılmasına da izin vermemek gerektiğini düşündüğümü dile getird
Kesinlikle doğru olan ve tartışılmaz olan, Çanakkale’ nin bütünüyle  hepimizin yaşam alanı olduğudur. Günlerdir Kazdağları olarak isimlendirilen bu bölge, yani Balabandayız.
Balaban, Kazdağlarına, yetkili mercihlerin de üzerine basarak rakam verdiği gibi, 40 kilometre uzaklıkta, sahada kesimi gerçekleşen ağaç sayısı da 13 bin 400 olmasına karşın, iddia edilen rakamlar telaffuz edilerek, 190 bin ağaç kesildiğinden söz edilmesi, bariz oluşturulmak istenen bir algı göstergesidir.
Bu konuda her kesimle görüşmemiz gerekiyor. Bu izinler için ormanla, tarımla veya suya zarar vereceği iddiaları nedeniyle devlet su işleri ile görüştükten sonra gerekli açıklamalarımızı da yapacağız.
Ben de sonuçta 52 köyün, Çanakkale ve Kepez’in temsilcisi olarak bugün Balaban’da tepki gsöteren hemşehrilerimizle bir araya gelip, inceleme, soruşturma yaptım. Kendime göre bazı bilgiler edindim. Muhtarlarla ve burada yaşayan, tarımla uğraşan vatandaşlarla görüşmeler yaptım.” diye konuştu.
 ÜRETİCİNİN YANINDA, TARLADA…
AK Partili Akçay, yaz mevsiminin güneşi, bahçe ve tarlaları kavururken, Mevsimlik sebze e meyve üreticileriyle de bir araya geldiklerini dile getirdi.
 “Karpuz, Salata,Domates, biber gibi ana yemeklerimizi de lezzetlendiren tüm sebzelerden yaz sofralarında vazgeçmeyelim.” diyerek, tarlada üretime rağbet edilmesini istedi.
İl Genel Meclis üyesi Akçay; “Her biri birbirinden lezzetli ve faydalı yaz sebze çeşitlerine bu aylarda daha fazla tüketimine yönelirsek, köylümüz de bu kazançtan faydalanır. Dümrek köyünde tüm hemşerilerimize örnek olalım dedik. Bugün bizleri davet eden Ziraat Odası Başkanımız İsmail Kaya , Dümrek Muhtarımız Abdülkerim Yavuz ve Kooperatif Başkanımız Celil Yavuz’a teşekkürlerimi borç bilirim.” diyerek, Çanakkalelilere; tarlada yetişen ürünleri tercih etme çağrısı yaptı.
Cuma Deren