Ülkemizde son yıllarda artan bağımlılıkla ilgili  gerçekleştirilen mücadelenin yanı sıra Emniyet güçleri de önemli operasyonlara imza atarak zehir tacirlerine geçit vermiyor.  Bu kapsamda Narkotik Şube ekiplerince  uyuşturucu madde kullanan şahıslara yönelik gerçekleştirilen  operasyonda 7 şüpheliyi gözaltına aldı.
Bağımlılıkla mücadelede önemli operasyonlar yaparak zehir tacirlerine Çanakkale’de geçit vermeyen İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İl Merkezi ve ilçelerde Uyuşturucu Madde Satışı yapan ve Kullanan Şahıslara yönelik sürdürülen çalışmalarda kapsamında 3 günde 7 kişiyi gözaltına aldılar. Ekipler 3 günde  “Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” suçundan 5 şüpheli ve “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan da 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.  
“Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan 1 şüpheli çıkarıldığı Adli Mercilerce Tutuklanarak cezaevine teslim edildi, 1 şüpheli mahkeme tarafından serbest bırakıldı.Yapılan yakalamalar neticesinde şüphelilerden 382,27 gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai) maddesi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 6.125 TL ele geçirilerek  tüm maddelere ve paraya el konuldu.
           
 Şerife Erdem