Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Dr. Leman Başarı Anaokulu Müdürü Ömer Arslan hakkında açılan dava sonrası Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak haklı çıkmanın gururunu yaşıyoruz” denildi.
Yapılan açıklamada, “Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak 2014 yılında Biga İlçemiz Dr. Leman Başarı Anaokulu Müdürü Ömer Arslan’ın üyelerimize yönelik açtırmış olduğu haksız soruşturma ile ilgili yürütülen hukuksuz yöntemler ve muhakkiklerin tarafsız davranmadıkları iddialarına yönelik Çanakkale Valiliğine yaptığımız ve ilgili sorumlular hakkında 23/12/2015 Tarih ve 13265907 Sayılı Valilik soruşturma onayıyla yürütülen incelemeler sübuta ermiştir.
Daha önceleri defalarca kamuoyuyla paylaştığımız olayın içeriğine yönelik, Biga İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin muhakkik olarak görevini kötüye kullandıklarını, ilgili soruşturmayı kapatmaya çalıştıklarını, kesin kanıtlanabilecek olayları ortaya çıkarmak istemediklerini söylemiştik.
Bu son soruşturmayla haklılığımız kanıtlanmıştır.
Talebimiz üzerine yürütülen soruşturmada Biga Dr. Leman Başarı anaokulu Müdürü Ömer Arslan’a, Okul Aile Birliği ve Çocuk Kulüpleri hesaplarının incelemesinde hesapların amacının dışında kullanılması suçundan, 657 Sayılı DMK’nın 125/B-a Maddesince KINAMA Cezası, yine kendisinin, üyelerimiz Sariye Güneş, Güllü Şevik ve Halime Kızılkaya’ya yönelik açtırdığı soruşturma ile ilgili üyelerimizin yazılı dilekçelerine yasal süresi içerisinde cevap vermemesi nedeniyle ikinci defa yine KINAMA Cezaları almıştır.
Aynı soruşturma kapsamında dönemin muhakkikleri Biga İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Müjdet Yüksel ve Ebru Boladan’a ise muhakkiklik görevlerini tam yapmadıkları ve ileri sürülen iddialardan bazılarının belgelerle açık olduğu halde kanıtlamadıkları ve okul hesaplarını incelemedikleri gerekçesiyle yine 657 DMK’nın 125/B-a maddesince KINAMA Cezası ile cezalandırılmaları kararlaştırılmıştır.
Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak haklı çıkmanın gururunu yaşıyoruz…
Üyelerimize yapılan haksızlıkları ortaya çıkarmanın ve ilgili sorumlular hakkında gerekli cezaların verilmesini sağlamak sendikal gücümüzle olmuştur.
Eğitim İş olarak bundan sonra da yaşanan hukuksuzlukların peşini bırakmayacağız…
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yönetimsel faaliyetlerini daha yakından takip etmeye devam edeceğiz.
Eğitim İş tüm eğitim emekçileri için umut olma yolunda örgütsel varlığını ortaya koyacaktır” ibarelerine yer verildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi