Çanakkaleli Kıbrıs Gazisi Emekli Gazeteci Cahit Önder ile Ayten Önder’in oğlu Jeoloji Mühendisi Çağrı Türkiye kamuoyunun Google  amca diye isimlendirdiği arama motoru dünya markasında  data Center’in stratejik uzlaşmacısı Carley Flynn ile  yaşadığı aşkı nikahla taçlandıracak.
27 Yaşındaki Amerikalı gelin ile San Franchisko’ya yerleşip  yaşam sürmeye hazırlanan  Çağrı,  Amerikalı gelin ile tanışma hikayesini Vitamin’e anlattı.
Bechtel-Enka Kosova Otoyol Projesi Sanat Yapıları Mühendisi olarak görev yaptığı sırada 5 yıldır tanıştığı ABD’li Carley Flynn ile yaşadıkları aşkın  evlilikle sonlanmasından Çanakkale’ye gelip  ailesi ile tanıştıran Çağrı “Gönlümü kaptırdığım aşkım, hızlandırılmış Türkçe eğitimi alıp şimdi siz, biz gibi Türkçe konuşur oldu. Aşk sınır tanımadığı gibi, öğrenmede de zorluk bilmiyor” diye konuştu. 
Amerikalı gelinlerini Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile buluşturan Önder ailesi, “Türk yemeklerine hayran kalan gelin kız, kuzu gömleğine sarılmış fırında kelle, damla sakızlı lipsos, buğulama, Girit usulü zencefilli karides yapımında kısa sürede başarı gösterdi” diyerek Türk yemekleri gibi   Çağrı’nın damak tadına uygun yemekleri de öğrendiğini anlattı.
 
Kazdağlarında safari, Apollon tapınağında tarihle yüzleşen  genç çift, dün hava yolu ile ABD’ye uçtu. Çanakkale Ziyareti boyunca Bozcaada’da şarap üretimi, Ayvacık’ta halı dokuma, Ezine’de peynir, Bayramiç’te helva başta olmak üzere, Çanakkale’nin marka değeri yüksek   el emeği göz nuru ürünlerine hayran kaldığını dile getiren ABD’li gelin “Yaşam ABD’de sürse de gönlümüz Çanakkale’de kalacak” diye  Çanakkale’ye karşı hissettiklerini Vitamin’e anlattı.
 
Şerife Erdem