2019 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Kick Boks Şampiyonası 01-07 Temmuz 2019 tarihleri arasında Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 5 Bini aşkın sporcu ve Antrenörlerin katıldığı şampiyonada Çanakkale’yi temsil eden Egemen Durgut, Mehmet İhsan Derme ve Akçahan Mutlu dereceye girerek madalya aldılar.
Türkiye Kick Boks Şampiyonası  ve Dünya Şampiyonası heyecanı Erzurum’da önceki hafta yaşandı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde  Palandöken İlçesindeki 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda  81 ilinden 5 bini aşkın sporcu, hakem ve antrenörün  katılımı ile gerçekleşen şampiyona bir hafta sürdü.. Nefes kesen müsabakaların sonucunda Milli Takım'a gidecek oyuncular belirlendi.
Federasyon tarafından gerçekleştirilen  Şampiyonada Çanakkale’yi temsil  eden sporculardan Egemen Durgut Gençler Kick Light kategorisi +94 Kg da Türkiye ikincisi, Mehmet İhsan Derme Büyükler Point Fighting kategorisi 69 Kg da Türkiye ikincisi ve Akçahan Mutlu Gençler Full Contact kategorisi 81 Kg da Türkiye üçüncüsü oldu. Sporcuların yanı sıra Şampiyonaya  Çanakkale’den  Leyla İnci Bozacı ve Oğuzhan İlyaz antrenör olarak, Serkan Bozacı da hakem olarak katıldı.
 
Şerife Erdem