‘WC’ bir diğer adıyla ‘00’ numara için konulan, ‘açık-kapalı’,  mesai saati uygulaması, çevre sakinleri ve yeni kordonun müdavimlerinden soru getirdi;
“Devlet Dairesi gibi, açılış kapanış saati mi olur?”

BAŞKAN GÖKHAN, YİNE Mİ TALİMAT VERSİN…?
Yaz sezonu öncesi bakım ve onarımdan geçirilen ve serzenişler üzerine CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın bizati talimatı ile hizmete alınan Yeni Kordon’un seyyar tuvaletlerinin, gece 24’ den sonra kapısına kilit vurulması, sabahın 03:00’ üne dek bölgede hayatı devam ettiren Çanakkale yaşayanlarını zor duruma sokuyor.
 Hemen her gece, hayatın sabahın ilk ışıklarına dek sürdüğü gözlenen Yeni Kordon’da, sıkışıp, duvar dibine, sahil şeridine, trafo arkalarına hacet giderme mücadelesine girdiği gözlenenlerden şikayet geldi
“Seyyar tuvaletlerden sorumlu birim, yeni talimat mı bekliyor?
Bu konuda duyarlı Başkan Gökhan’ ın; ‘Gece kapıya kilit vurulmasın…’ demesini mi bekliyorlar?” diyerek, açılış-kapanışı mesaiye bağlanan WC’ ler için Yeni Kordon’un müdavimleri seslerini yükseltti.

AÇILIŞ-KAPANIŞI SAATE BAĞLANAN WC’LER,
 DUVAR KENARI, ÇALI DİBİ ARATIYOR…


Kordon’ un rakibi haline dönen Yeni Kordon’ da, açılış kapanış saati uygulaması ile hizmet veren seyyar tuvaletler, adeta duvar kenarı, çalı dibi aratıyor.
Sabahın ilk ışıklarına dek hayatın sürdüğü, Ege’ nin gözde tatil merkezlerini aratmayacak şekilde yaya trafiğinin oluştuğu, bir köşede Gitar, bir köşede Saz çalıp eğlenen insanların bulunduğu Yeni Kordon’da, bir nokta var ki yanından geçenler burnunu tıkıyor.
Her canlının kaçınılmaz ihtiyacı olan, hacet giderme durumunda, İnsanoğlu için aranan olmazsa olmaz WC’ leri seyyar şekilde oluşturup, halkın hizmetine sunan CHP’li Çanakkale Belediyesi, Şehrin gözde adresi Yeni Kordon’da, hissedilen bir soruna çözüm üretmişti.

ÇÖZÜMÜ, ÇÖZÜMSÜZLEŞTİREN UYGULAMA…
Çanakkale’nin 40 yıllık Kordon boyunun pabucunu bir anda dama attıran Yeni Kordon’da, WC bir diğer adıyla ‘00’ numara sorunu neredeyse, zorunlu özgürlüğün de adı oldu.
Sıkışıp, kuytu köşe arayıp, hacet giderme yarışına girenlerin hemen her gece gözlendiği Yeni Kordon’da, yaşanan bu duruma, seyyar tuvaletlerin saate bağlanmasının neden olduğu gözleniyor.
Sabah açılış ve gece kapanış saati uygulamasından kaynaklı yaşandığı vurgulanan ve saatler 00:00’ ı gösterdikten sonra başlayan hacet giderme uğraşından müzdarip  Çanakkaleliler,
“Soruna seyyar tuvaletlerle çözüm üreten Belediyemiz, taktir toplamıştı. Sıcak yaz gecelerinde sabahın ilk ışıklarına dek, Boğazdan gelen esinti ile serinleme çabası verenlerin sürdürdüğü hareketlilik, Yeni Kordon’ u şehrin gözde merkezine çevirdi.
Tuvaletler için saatli açılış kapanış, yaşamın geç saatlere dek sürdüğü bu alanda, zorunlu ihtiyaç için verilen hacet giderme yarışına döndü. Sıkışanlar kuytu kenar köşe arayıp,  duvar kenarı, çalı dibi demeden rahatlamaya çalışıyor.” İfadeleriyle yaşanılanları dile getirdi.

YENİ BAŞKAN GÖKHAN’ MI ARASIN…?
Yaz sezonu öncesi bakım ve onarımdan geçirilen ve serzenişler üzerine CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın bizati talimatı ile yaz sezonu başlamadan hizmete alınan Yeni Kordon’un seyyar tuvaletleri, şimdilerde uygulanan açılış kapanış saatinden kaynaklı sorun oldu.
Tuvaletler için geçeri açılış-kapanış saati uygulamasından kaynaklı oluşan soruna vurgu yapan çok sayıda Yeni Kordon sakini ve Yeni Kordon’dan faydalanan şehir halkı,
“Gece 24’ den sonra kapısına kilit vurulan tuvaletler, sabahın 03:00’ üne dek bölgede devam eden hayata, zorunlu özgürlük yaşattırıyor. Kuytu kenar köşe bulan, hacet gidermek durumunda kalıyor.
40 yılık Kordon’un pabucunu dama attıran Yeni Kordon’ da, ihtiyaç olan tuvalet sorununa gelen çözüm, bir tür mesai anlayışından çözümsüzlüğe neden oluyor.
 Hemen her gece, hayatın sabahın ilk ışıklarına dek sürdüğü gözlenen Yeni Kordon’da, sıkışıp, duvar dibine, sahil şeridine, trafo arkalarında yaşanan hacet giderme mücadelesine son verecek, tuvaletler için geçerli açılış kapanış saatinin sonlanması” diyerek öneri sundu.
Bu konuda son derece duyarlı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın; ‘Gece kapıya kilit vurulmasın…’ demesinin mi beklendiğini soran yeni kordon yaşayanları;
“Tuvaletlerden sorumlu birim gözlem yapsa, soruna neden anlaşılacak. Başkanın yeni bir talimatına gerek kalmadan çözüm kendiliğinden ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.
O NAKTADA, BURUNLAR SIZLIYOR…
Yeni Kordon’ un WC sorununa çözüm olarak konuşlanan seyyar tuvaletlerin, burunları sızlatacak düzeyde koku yaydığını, yaşanılan bir sorunun da bu olduğunu dile getiren Çanakkaleliler; “Şehrin en gözde noktasına,  bu yaşanılanlar yakışmıyor. “ diyerek tepki verdi.
Cuma Deren