Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi ödül töreni gerçekleştirildi. İstiklal mücadelesinin mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yılı dolayısıyla Samsun’da belirlenen 100 şirketin arasında Çanakkaleli şirketler de yer aldı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a ulaşmasıyla başlayan İstiklal mücadelesinin mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yılı dolayısıyla Samsun’da 100. yıl kutlamaları gerçekleştirildi. Kutlamalar kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi için Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonunda Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, çok sayıda Oda-Borsa Başkanları, Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları Başkanları, Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Firması katılım sağladı.
Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinin başlangıcının 100. yıl dönümünün kutlandığı bu günde Samsun'da olmaktan onur ve memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Üzen, bu vesile ile Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin özgürlüğü ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna canını esirgemeyen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyoruz.
 Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen’in ödül tören ile ilgili şunları kaydetti. “Bu ülkenin zenginleşmesinde öncü rol üstleyen, vergi ödeyen, üreten, ihracat yapan ve istihdam sağlayan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi ile Türk iş dünyası olarak gurur duyuyoruz. Ayrıca bir başka gurur kaynağımız ise Borsamız üyelerinden Tatlan Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ve Kodak Taşımacılık Yapı Malzemeleri İnşaat Petrol Tarım Ürünleri Ticaret Ltd. Şti’nin, bu firmaların arasında yer almaları. Sayın Bakanımızın ve Başkanımızın elinden aldığımız bu önemli ödülle firmalarımız Çanakkale’mizi onurlandırdılar. Destansı mücadelenin anısına Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinin arasında yer alan Çanakkaleli firmalarımız hem İlimiz hemde ülke ekonomisine ve istihdamına çok büyük katkı sağlamaktadırlar. Büyük başarılar gösteren ve Türkiye 100’e girmeye hak kazanan Tatlan Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Kodak Taşımacılık Yapı Malzemeleri İnşaat Petrol Tarım Ürünleri Ticaret Ltd Şti başta olmak üzere ilk 100’e giren tüm firmalarımızı tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda İlimizden daha birçok firmanın bu şekilde başarılarla anılmasını temenni ediyoruz” dedi.