Heyet ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen 31 Mart Yerel seçimlerde yeniden Belediye Başkanı seçilen Ülgür Gökhan, Geçtiğimiz gün yapılan seçimler ile İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kuruluna seçilen Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan’a hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, ziyaret edilen bir başka kurum ise İl Emniyet Müdürü Celal Sel  oldu.  
 Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Başkan Yardımcısı C. Cem Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Akgül ve Genel Sekreter Sevcan Elver’den oluşan ÇTB heyeti ilk olarak geçtiğimiz 31 Martta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminde yeniden Belediye Başkanı Seçilen Ülgür Gökhan oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, ziyarette yaptığı açıklamada   “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Çanakkale Halkımızın büyük teveccühü ve desteğini alarak Çanakkale Belediye Başkanı olarak yeniden seçilmenizden dolayı sizi ve değerli çalışma arkadaşlarınızı gönülden kutlarız. Yüklendiğiniz bu onurlu görevin hem İlimize hem de Ülkemize büyük hizmetlerin ve ilerlemenin önünü açacağına inancımız tamdır” dedi.
Ziyarette Çanakkale Ticaret Borsasının Faaliyetleri, kente yönelik çalışmalar ve güncel konular ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇTB heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, teşekkürlerini iletti. Çanakkale Belediyesi olarak Bölgemizin öncelikli sektörleri arasında olan tarım ile ilgili kooperatifleşme üzerine yeni projeler üreterek, bölgemizde daha fazla katma değer yaratmak, için çalışmalarının olduğunu belirtti. Bu çalışmalarda Çanakkale Ticaret Borsası ile birlikte olmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.
Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret
Çanakkale Ticaret Borsası heyetinin ikinci durağı ise Çanakkale Emniyet Müdürlüğü oldu. Heyet burada da Emniyet Müdürü Cerlal Sel ile bir araya gelerek kentin sorunları hakkında fikir alış verişi yapıldı. Burada da bir açıklama yapan Başkanı Kaya Üzen “Çanakkale’miz, vatandaşımızın geç saatlere kadar dışarıda vakit geçirebildiği, hareketli ve huzurlu bir şehir. Ekonomisiyle birlikte her anlamda gelişmiş ve gelişmeye açık olan Şehrimizin asayiş ve güvenliğini muhafaza etmek ve daha iyi standartlara taşımak da hepimizin görevi. Çanakkale Ticaret Borsası olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz ile diyalog içinde olmaya, Çanakkale için faydalı olacak projelerde fikir alışverişinde bulunmaya her zaman önem veriyoruz.  Müdürüm ilimiz adına sürdürdüğünüz tüm özverili çalışmalar için bizler de şahsınıza teşekkür ediyoruz. Bizler de hizmet için buradayız. Çanakkale’mize her türlü katkıyı sağlamak için her zaman sizlere desteğe hazırız. Çanakkale’mizin gelişmesi, huzuru ve refahı için ne gerekiyorsa biz orada varız. " dedi. Çanakkale Ticaret Borsası heyetinin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Celal Sel ise, Başkan Kaya Üzen’e teşekkürlerini iletti. Ziyaret, karşılıklı sohbetle son buldu.
Baro Başkanlığına Hayırlı Olsun Ziyareti
Borsa Heyetinin son durağı ise Baro Başkanlığı oldu. Geçtiğimiz gün yapılan seçimler ile İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kuruluna seçilen Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan heyet adına bir konuşma yapan  Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen “Ülkemizde ve yurtdışındaki ticari aktörler arasındaki uyuşmazlıkların çözümlenmesi için tahkim ve arabuluculuk hizmeti sunan, bağımsız, tarafsız ve özerk bir kurum olan İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmenizden dolayı Şahsım ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulum adına sizi gönülden tebrik ediyoruz. Yüklendiğiniz bu onurlu görevin İlimize büyük hizmetler getireceğine inancımız tamdır” dedi.
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesi sürecinde Çanakkale Ticaret Borsasının vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. Ziyarette ayrıca İş dünyasında yaşanan hukuki sorunları mahkemeye taşınmadan çok daha kısa sürede ortadan kaldırmayı amaçlayan Arabuluculuk sistemi ile ilgili istişarelerde bulunuldu.
 
Cuma Deren