Başbakan Yıldırım, "Cep telefonu görüşmesinde vergi yüzde 25, bunu yüzde 7,5'e düşürüyoruz. Ev telefonunda da görüşme yüzde 15 bunu da yüzde 7,5'e düşürüyoruz. Cep telefonu şirketleri düşürmezse biz de onları düşürürüz." dedi.Başbakan Binali Yıldırım’ın cep telefonlarındaki vergiyi düşüleceğine dair açıklamasından sonra konuyla ilgili olarak Çanakkale’deki vatandaşlarımıza sorduk. Cevapları şu şekilde oldu;

“Telefon Vergisi El Yakıyor”
Ramazan Güzel,“ Telefon aldığımızda telefonun ücreti 2.000 TL ise vergilerle birlikte 2.500 TL buluyor. Telefon ücretleri yeterince pahalı birde vergilerle el yakacak şekle geliyor. Başbakanımız verginin düşeceği konusunda açıklamasından sonra içimiz biraz olsun rahatladı ancak bu düşüş ne zamandan sonra yürürlüğe gireceği meçhul boş yere para ödemek istemiyoruz” dedi.
Goncagül Tütüncü,“ Cep telefonu görüşmesinde ödenen vergi çok fazla bir ücretti. Örnek verecek olursak eğer 30 TL konuşmuşken bana gelen ücret 50-60 TL buluyor. Vatandaş olarak bu kadar konuşmadığımın dışında vergi ödemek istemiyorum. Bu ödediğimiz vergilerin düşürülmesi tabi ki de sevindirici bir haber ancak bunun biran önce yürürlüğe girip uygulamaya başlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Askıda Kalmasını İstemiyoruz”
Eren Bayer, “Cep telefonu görüşmesinde ödeyeceğiz vergilerin düşürülmesine yönelik Başkan Binali Yıldırım bir açıklamada bulunmuş ancak bu konunun askıda kalacağını düşünüyorum. Çünkü birçok devlet adamının söylediği birçok şey askıda kaldı. Uygulama aşamasına bile geçilmedi. Bu yüzden bu konunun vatandaşlar içinde sevindirici bir haber olacaktı” diye konuştu.
“TRT Payı, ÖTV,KDV Derken Ödenecek Para Artıyor”
Yağmur Köseibiş,“ Telefon görüşme Vergisi’nin düşürülmesi ile ilgili haberi okudum ancak konuyla ilgili çok fazla bilgi verilmemiş gelecek günlerde bu konu ile ilgili daha ayrıntılı haberi bekliyorum. Diyelim ki yeni bir cep telefonuna ihtiyacınız var ve maliyeti 1000 TL olan bir telefon alacaksınız. Öyle ucuz kurtulacağınızı düşünüyorsanız elbette yanılıyorsunuz. Çünkü burası Türkiye... Sizin o almak istediğiniz 1000 TL'lik telefon TRT payı, ÖTV, KDV derken 1.563 TL olup çıkıyor. Üstelik bu rakama bayi payı da dâhil değil” dedi.
 
HABEAR: DUYGU DOĞAN