Yaklaşık 1 milyon kişinin istihdam edildiği toplum yararına işlerde çalışanlara kalıcı iş kapısı açılıyor. Genç istihdamı için üç yıllık teşvik verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, üç yıla varan bir teşvik üzerinde çalışıldığını, bu yolla kalıcı bir istihdam oluşturmanın hedeflendiğini anlattı.
Son bir yılda 1 milyon 151 bin gencin işgücüne katıldığını hatırlatan Müezzinoğlu, bu kitleye yönelik özel programlar geliştirmek istediklerini söyledi. Müezzinoğlu, bunlardan en önemlisinin mezun gençlerin becerilerinin mesleki eğitim yoluyla iş piyasasına uyumlulaştırılması olduğunu anlattı.

Firmalara Ödeme İmkânı
Bakan Müezzinoğlu, engellilerin çalışması ve engelli çalıştırma yükümlülüğüne yönelik yeni arayışlar içinde olduklarını kaydetti. Hayata geçen yeni yöntemin, engellilerin sosyal ortamı ve ulaşım imkânlarının da gözetilmesiyle, yaşadıkları yakın yerlerde, pastane, bakkal, market vb. işyerlerinde teşvikli çalıştırmaya yönelik olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, bu kapsamda yaklaşık 50 bin dolayında engelli işgücü olduğunu belirtti. 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) "İşgücü İstatistikleri 2017" verilerine göre, Türkiye genelinde işsiz sayısı bir önceki yıla göre 463 bin kişi artarak 3 milyon 287 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,2 puanlık artış ile  %10,5 seviyesinde gerçekleşti. Çanakkale Vatandaşlarımıza İşsizlik oranları hakkında ne düşünüyorsunuz sorumuzu yöneltmiştik bu haberimizin üstüne hükümetten açıklama geldi. İşsizlik sorununu çözmek amacıyla geçici işlerde çalışanlara kalıcı iş kapısı açılacağını duyurdu.
Bu açıklamayı değerlendiren Çanakkaleli vatandaşlarımızın düşünceleri şu şekilde oldu:

Zülfü Şahin, “Çanakkale’de işsizlik tabi ki de var bunu sadece Çanakkale’ye İndirgememek lazım Türkiye genelinde bu durum daha çok yaygınlaşamaya başladı. Üniversite mezunlarımız çok fazla ve işsizlik oranı da her seneye göre daha fazla artıyor” şeklinde konuştu. 

Feride Zeynullah, “İşsizlik genel sorunlarımızdan birisi, son yıllarda ise işsizlikle ilgili hükümetten işsizliğe çözüm olabilecek çalışmalar yapılıyor. İşsizlik ile ilgili, iş görüşmesine gitmesi halinde, iş başvurusu kabul aşamasındayken gereken sağlık raporu, fotoğraf vb giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 100 lira arası yardım alabiliyor. Bu ve bu tarz çalışmalar Ülkemizdeki işsizlik oranlarını biraz olsun düşürecek gibi duruyor” dedi.

Cüneyt Erol,“ Çanakkale’de de önceki yıllara nazaran son dönemlerde yeni mezunlardan İşsizlik kelimesini daha sık duyar olduk. Ülkemizde işsizlik adına bir çalışma yapılmadığı sürece işsizlik ile ilgili sorunları sık sık duyacağız. İnsanoğlunun beklentileri büyük, hiçbir şeyle yetinmiyor. Hükümetten gelen ardı ardına işsizlikle ilgili TBMM sunulan teklifler ve çözüm odaklı çalışmalar büyük sorunumuz işsizliğin önüne geçecektir” şeklinde ifade etti.

Gülbin Doğan Uçar,“ Geçenlerde internetten gördüğüm kadarıyla biliyorum. TÜİK’in açıklamasına göre Türkiye genelinde işsiz sayısı bir önceki yıla göre 273 bin kişi artmış. Buda demek oluyor ki her geçen gün ülkemizde işsizlik kat ve kat artıyor. Bir dönem işsiz kalma durumunu bende yaşamıştım hem psikolojik hem de maddi açıdan çok zor bir dönem geçiriyorsun. Ülkemizdeki bu soruna çözüm bulunmalı” şeklinde düşüncelerini belitti.
 
                                                                                                                                                                                                                         DUYGU DOĞAN
 

 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi