AK Parti Merkez İlçe Başkan yardımcısı Av. Gültekin Yıldız, CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın, katılmadığı Şehit ve gazileri anmak için düzenlenen resmi tören ve 14 Temmuz tarihli basın açıklaması üzerine konuştu;
“Hain Darbe girişimini muhtemelen Televizyondan İzleyen CHP 'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  Valilikçe düzenlenen 15 Temmuz anma programına katılmayarak, 248 Şehidimizin ve 2.193 Gazimizin aziz hatırasına saygısızlık yapmıştır” dedi.
 
AK Partili Yıldız’ dan dikkat çeken soru; “Her Milli Bayramda Demircioğlu caddesindeki binaları süsleyen, Atatürk Resimlerini ve Ay Yıldızlı Bayrakları Gözümüz Aramıştır.
İhmal mi, yoksa kasıtlı olarak mı Demircioğlu Süslenmedi?”
İktidar partinin Çanakkale merkez ilçe başkan yardımcısı Hukukçu Yıldız, CHP’ li Gökhan’a yüklenirken, adeta geçmişe döndü ve şöyle dedi;
“ HDP için Pilav Dağıtanlar, ‘PYD Terör Örgütü Komşumuz Olsun’ diyenler, Fesleğen Siyaseti Yapanlar Çanakkale Valiliğinin Resmi Programına Katılmayarak, Demircioğlunu Süslemeyerek, Yaptığı Basın Açıklamasıyla 15 Temmuz Destanını Gölgelemeye Lekelemeye Çalışarak Yeni Bir Skandala İmza Atmışlardır”
-----------------------------------
AK Partili Başkan açtı ağzını, yumdu gözünü;
“Toplumu Geriyor ve Kutuplaştırıyorlar”
------------------------------
AK Parti Merkez İlçe Başkan yardımcısı Av. Yıldız, Resmi törende yer almayan Başkan Gökhan’a Ateş püskürdü. Av. Yıldız , CHP’ li Çanakkale Belediye başkanı Ülgür Gökhan için; “Darbe Girişimini de Muhtemelen TV’ den İzlemiştir” dedi.
Darbe girişiminin yıl dönümü için düzenlenen resmi törenlere izinli olduğu gerekçesi ile katılmayan CHP’ li Çanakkale belediye başkanına, İktidar kanadından tepki geldi.
 AK Parti Merkez ilçe Başkan yardımcısı Av. Gültekin Ylıdız, Belediye Başkanı Gökhan için; “Resmi Törene Katılmayarak, Şehit ve Gazilere Saygısızlık yapmıştır” dedi.
Adeta soru yağmuruna tuttuğu CHP’ li Çanakkale belediye Başkanının, 14 Temmuz tarihli basın açıklamasını hatırlatıp, “Amaç; toplumu germek ve kutuplaştırmak için mi?” diye de sordu.
AK partili başkan yardımcısı Av. Yıldız, “15 Temmuz Şehitlerimizi Rahmetle, Gazilerimizi Minnetle Anıyoruz. 15 Temmuz’ un yıl dönümünde, muhteşem bir katılımla gerçekleşen ve her türlü siyasi görüşten hemşerimizin bir araya geldiği Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri için tüm Çanakkale halkına teşekkür ediyoruz” dedi ve ardından da sert sözler ve dikkat çeken sorularla CHP’ li Başkan Gökhan’a yüklendi.
AK Parti kurmaylarından Av. Yıldız, “Çanakkaleliler Şehitlerine ve Demokrasiye Sahip Çıkmıştır. Ancak 15 Temmuz'u anlayamayanlar, Demokrasiyi İçine sindiremeyenler;  ‘Biz Milli Birlik ve Beraberlik’ dedikçe, toplumu kutuplaştırmaya ve germeye devam etmektedir.
Genel  Başkanları gibi Darbe akşamı sokağa çıkamayan, hain Darbe girişimini muhtemelen Televizyondan İzleyen CHP 'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  Valilikçe düzenlenen 15 Temmuz anma programına katılmayarak, 248 Şehidimizin ve 2.193 Gazimizin aziz hatırasına saygısızlık yapmıştır” dedi.

ŞEHİTLER DİYARININ BAŞKANINA YAKIŞMADI…
CHP’ li Çanakkale belediye Başkanı’ nın, 15 Temmuz’ un bir gün öncesinde yaptığı açıklamasını hatırlatan AK Parti Kurmayı Av. Yıldız;
“Başkan Gökhan’ ın 14.07.2017 tarihli basın açıklaması tek kelime ile skandaldır. Halen FETO yalanlarına sarılması, 15 Temmuz gecesi Masum Askerlerin Halk tarafından darp edildiğini, hatta başı kesilen askerler olduğunu iddia etmesi ayıptır, günahtır, kabul etmemiz mümkün değildir.
Şehitler Diyarının Belediye Başkanına bu açıklama yakışmamıştır” dedi.

YENİ BİR SKANDAL…
AK Parti Merkez ilçe Başkan yardımcısı Av. Yıldız açıklamasının devamında; “Her Milli Bayramda Demircioğlu  caddesindeki binaları süsleyen, Atatürk Resimlerini ve Ay Yıldızlı Bayrakları Gözümüz aramıştır. ‘İhmal mi, yoksa kasıtlı olarak mı Demircioğlu Süslenmedi?’,
‘Ülgür Gökhan 15 Temmuz halk direnişinden rahatsız mıdır?’ gibi Sorular  İnsanın Aklına Gelmektedir.
HDP için Pilav Dağıtanlar PYD Terör Örgütü Komşumuz Olsun Diyenler, Fesleğen Siyaseti Yapanlar Çanakkale Valiliğinin Resmi Programına Katılmayarak , Demircioğlunu Süslemeyerek , Yaptığı Basın açıklamasıyla 15 Temmuz Destanını, gölgelemeye, lekelemeye çalışarak, yeni bir Skandala İmza atmışlardır” dedi.

GÖKHPAN’ A DAVET;  ‘MİLLİ  DAVRAN…’
AK Parti Kurmayı Av. Yıldız, 15 Temmuz’un yıl dönümü için düzenlenecek resmi törelerin bir gün öncesinde izin alıp, Milli iradeye sahip çıkmak için şehit düşen ve gazi olan kahramanları yad edildiği resmi törenlerde yer almadığı gözlenen Başkan Gökhan için, davette bulundu.
AK parti Kurmayı Av. Yıldız”; “Kendilerini Milli Davranmaya, Aziz Şehitlerimizin hatırasına saygı duymaya, birlik ve beraberliğimize zarar veren davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz” dedi.

Erdem Sürek