“Kliması olan yaşadı…” dedirten  EPDK’ nın Zam yok açıklamasına vatandaş başlık attı.
‘Bunaltan Havada, Serin Müjde…’
Meteoroloji’ nin ‘Çöl Sıcakları Geliyor’ uyarısı ardından,  serinlemek için gerekli teknolojik unsurları kullanmak için cebini düşünen milyonlarca vatandaşa, Başkentten adeta müjdeli haber çıktı.
Hafta sonu etkili olacağı tahmin edilen, Kuzey Afrika Üzerinden  gelecek Sıcak Hava Dalgası yurda girmeden, Klima, vantilatör ve benzeri elektrikle çalışıp, serinlemek için kullanılan gereç sahiplerini kara kara düşündüren yüksek fatura beklentisini  ortadan kaldıran karar, Yaz sıcaklarını etkili olacağı süre boyunca  geçerli olacak.

Alınan ‘Zam yok’ kararı, beklenilen sıcak hava dalgasının üzerine geldi.
Zam yok haberini duyanlar ise şu sözü etti;
‘Gelen Sıcak, Cep Yakmayacak…!’

Başkentten çıkan bir karar, bunaltan sıcak hava akımına önlem için kullanılan, gereçlerin tüketeceği elektrik fatura düşüncesini adeta bir süre askıya aldırdı.
 İzmir Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’ nin Çöl sıcakları geliyor tahmini, duyanları  kara kara düşündürürken, serinlemek için kullanılan gereçlerin fatura düşüncesini ortadan kaldırmaya yeten EPDK’ nın kararına göre, tam 3 ay süreyle elektrik’e zam yok.
Zam yok kararından haberdar olan bir çok vatandaş, ‘Gelecek se gelsin. Kliması olan yaşadı, olmayan vantilatöre kaldı’ diye espri yapıp, EPDK’ nın elektriğe zam olmayacak kararını ilginç sözlerle değerlendirdi.
Önceki gün Meteoroloji’den yapılan yazıla açıklamada;  ‘Kuzey Afrika Üzerinden Yeni Bir Sıcak Hava Dalgası Bekleniyor’ bilgisi yer bulmuştu.
Dün ise, bunaltan sıcaklara karşı alınacak önlemler arasında, herkesin karşısına çıkacak elektrik faturası da kara kara  düşünülürken,  EPDK’ nın  elektriğe 3 ay zam yapılmayacağını açıklaması, vatandaşlar arasında, ‘Bu yaz’ ın en serin müjdesi’ diye isimlendirildi.
Dün bir çok haber kanalı ve haber ajansının bültenlerinde,  Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 3 ay boyunca elektriğe zam yapılmayacağını duyuran haberler  en çok kulak kabartılan sıcak, ancak serin gelişme olarak dikkatle dinlendi.
Sıcak gelişmeye göre, serinleten kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) aldı.
Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan gelecek 3 aylık dönemde elektrik fiyatlarında artış olmayacağını duyuran EPDK, bu kararı yazılı açıklama ile milyonlarca paylaştı.
 Yapılan açıklamada, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere gelecek 3 ay için perakende elektrik satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı ifade edildi.
Bu gelişme, günlerdir sıcak hava ile boğuşan vatandaşlara; ‘En azından, serinlemek için bir de fatura derdine düşmeyeceğiz’ dedirttiği gözlendi.
Klima ve vantilatör yanı sıra teknolojik gereçlerle serinlemek isteyen büro çalışanları gibi, ev halkını da serinleten bu sıcak gelişmeye göre, elektrik  Aboneleri, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak tarife tablolarına ilgili bağlı bulundukları elektrik dağıtıım şirketlerinin internet sitesinden ulaşabilecekleri öğrenildi..
Üç Ay Neler Olacak?
 “Mesken abonesinin 100 kilovatsaat için ödeyeceği vergi ve fonlar dahil toplam tutar, Ocak-Haziran aylarında olduğu gibi Temmuz-Eylül aylarında da yaklaşık 41 lira olacak.”
Çanakkale’de  de, 3 ay süre ile faturalara zam gelmeyecek oluşu, ev, işyeri, lokal, restarunat ve benzeri yaşam alanlarında, vazgeçilmez serinleme aracı olarak kullanılan gereçlerin, fatura düşüncesine kapılmadan rahatla kullanılmasını sağlayacağından, aşırı yüklenmeye bağlı kesinti problemlerini de beraberinde getirebileceği  endişesini  gündeme getirmeye yetti.
Bir çok vatandaş da, ‘Elektrik fatura derdine düşülmez ise, serinlemek k için kullanılacak bir çok gereç faaliyette olacağından, fazla yüklenmeye bağlı kesintiler kapıda olabilir’ diyerek, ucuz da olsa sıkıntı, pahalı da olsa sıkıntının büyük olacağını savundu.

Erdem Sürek
 


Kaynak: Haber Merkezi