Kurtulmuş; Türkiye’ nin gözünün içine bakan coğrafyalar bulunduğuna dikkat çekerken;
“Bu şuurla, bu bilinçle hareket etme mecburiyetindeyiz.
Çanakkale halkına karşı sorumluyuz eyvallah, 80 milyon Türkiye halkına karşı sorumluyuz eyvallah.
Ama unutmayın ki ta Mali'den Kongo'dan Fas'tan Myanmar'a kadar, bütün Müslümanlardan sorumluyuz. Orta Asya'da Hindistan'a kadar da bütün Müslümanlardan sorumluyuz” dedi ve bunun için gerekeni özetledi;.
 
“Güçlü Ekonomi, Güçlü Siyaset”
  
AK vekil Av. Bülent Turan ise referandumu değerlendirdi ve CHP Çanakkale Milletvekili hukukçu meslektaşı Av. Muharrem Erkek’e yüklendi.
 
“40 DEĞİL, 20 ALSAYDIK,
SOKAĞA ÇIKMAZDIK…”
 
AK Parti kurmayı Av. Turan, “Fesleğenden İftira Siyaseti Yapanlardan Kölelik Beklenir…” diyerek CHP’ li vekil Av. Erkek’i hedef aldı.
 
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş;
“Çelme Atanların Ayaklarını Kırarız”
 
AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Bayramın birinci gününde gerçekleştirilen Bayramlaşma programında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ın konuşmaları damga vurdu. 
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Çanakkale İl Başkanlığınca, Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen bayramlaşma programında, İslam birliği çıkışı ile dikkatleri üzerine topladı.
 
Partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Kurtulmuş, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü ekonomik bir yapıya, çok daha güçlü bir siyasi yapıya sahip olacağını söyledi.
 
Ramazan ayının birlik, beraberlik, olma şuurunun kuşanıldığı bir vakit olduğunu söyleyen Başbakan yardımcısı Kurtulmuş, tüm zenginliklere karşın dünya yüzeyinde 1 Milyar 700 milyon Müslüman’ ın yoksullukla boğuştuğunu dile getirdi ve şöyle dedi;
 
 “İbadetlerin tümüne baktığımızda zaten yüce Allah, hayatın içerisinde de bize birliği öğretiyor.
 
1 milyar 700 milyon Müslüman her senede 1 ay, aynı ayda oruç tutuyor, aynı ayda oruçlarını açıyor, aynı iftar sofralarında, sahur sofralarında bir araya geliyor.
 
Hem ülkemizin, hem de her birisinden sorumlu olduğumuz yer yüzündeki Müslüman ümmetin durumunu da gözden geçirmemize vesile oluyor.
 
Ta Fas'tan Endonezya'ya kadar dünyanın orta kuşağında yer alan en güzel zenginliklere sahip olan, yer altı ve yer üstü zenginliklerine sahip olan bir büyük millete, bir büyük ümmete sahibiz. Ama ne yazık ki gelin görün bu kadar zenginliklere rağmen 1 milyar 700 milyon Müslüman dünyası yoksulluklarla boğuşuyor.
 
Eğitimsizliklerle boğuşuyor. Açlıkla, kıtlıkla boğuşuyor. İç savaşlarla, çatışmalarla boğuşuyor.
 
Allah'ın dinde kardeş kıldığı milletler ne yazık ki kendi iç çatışmalarıyla yüzlerce insanın öldüğü günleri ramazanda da geride bırakıyor. Bütün bunların hepsini gözden geçirmeye hep beraber yeniden şuurlarımızı yenilemeye ramazanda fırsat bulduğumuzu zannediyorum. İslam dünyasının kalbi olan büyük coğrafyanın beyni olan, bu büyük coğrafyanın bütün ülkelerinin, halklarının sorumluluklarını da üstünde taşıyan millet, işte Türk milletidir. Dünyanın öbür ucundaki insanlar Türkiye'nin gözünün içine bakıyor. Bu şuurla, bu bilinçle hareket etme mecburiyetindeyiz. Çanakkale halkına karşı sorumluyuz eyvallah, 80 milyon Türkiye halkına karşı sorumluyuz eyvallah. Ama unutmayın ki ta Mali'den Kongo'dan Fas'tan Myanmar'a kadar bütün Müslümanlardan sorumluyuz. Orta Asya'da Hindistan'a kadar da bütün Müslümanlardan sorumluyuz” dedi.
 
Çelme Atanların Ayaklarını Kırarız
 
Referandum sonrasındaki sürece de değinen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Türkiye'yi göreceksiniz önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü ekonomik bir yapıya, çok daha güçlü bir siyasi yapıya sahip olacak. Yeter ki sizler bu bilinçle yolunuza devam edin. Yeter ki sizler ülkenin, milletin ve İslam coğrafyasının, mazlum milletlerin sıkıntısını ve sorumluluğunu sırtınıza hissedin. Yeni dönemde çok daha güçlü olacağız. Oynanan oyunları görüyoruz. Sağdan soldan çekmeye çalışanlar olacak. Hiç aldırış etmek yok. Yolumuza devam edeceğiz. Bizim milletimize karşı ahdimiz, milletimize karşı sorumluluğumuz var. Millete karşı verdiğimiz sözlerden bir adım geri atmayacağız. Millete verdiğimiz sözleri yerine getirmek için kimden hangi salvo gelirse gelsin o salvoları bertaraf edeceğiz, ayaklarını uzatıp çelme takmak isteyenlerin ayaklarını ya kenara alacağız, çekmiyorlarsa ayaklarını kırıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 
Anadolu’nun Gördüğü En Büyük İhanet
 
15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünün yaklaştığına da değinen Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş; “O gün yeniden şehitlerimizi yad edeceğiz. Gazilerimizi minnetle anacağız. 15 Temmuz, Anadolu topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet hareketiydi. O hainleri kenara aldık mı ? Evet aldık, kim aldı ? Millet aldı.
 
Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle milletimizin cesaretiyle o süreci geride bıraktık. Sadece 3-5 tane FETÖ'cüden ibaret değildi o darbe. Arkasında kimler vardı kimler. Ne destekleri vardı. Her şeyi planladılar, ama milletin cesaretini planlayamadılar. Allah’ın gücünü hesap edemediler. Allah milletin eliyle onları kenara çekti. Yetmedi, darbe teşebbüsünde başarısız olanlar bütün kuruluşlarıyla üstümüze gelerek ekonomik olarak Türkiye'de darbe yapmaya çalıştılar" diye konuştu.
 
%40 Değil %20 Alsaydık O Zaman Sokağa Çıkmazdık
 
Bayramlaşma programında partilileri ve vatandaşlara seslenen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, referandum sonucunu değerlendirdi.
 
AK vekil Av. Turan, Çanakkale’de aldıkları %40’ın da büyük bir başarı olduğunu söyledi.
 “En son referandumda Türkiye’de bir sistem değişikliği iddiamız hayata geçti. %50,5 gibi çok az partiye nasip olan bir oy oranı ile beraber Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’de hayata geçilir hale geldi.
 
Bu bizim için büyük bir gururdur. Türkiye %50,5  Çanakkale ise %40 civarında oy aldı. Sahil kentlerindeki en iyi illerden birisi de Çanakkale.
 
Tabi ki gönlümüz daha fazla oy almamızı isterdi ama, ayağımızı yere sağlam basacağız. Biz %30’lar ile bu paketin yürürlüğe girme sürecini başlattık. Kendi  insanlarımız bile endişe duyuyorlardı. Ama Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, çalıştık, gayret ettik. Yeni sistemin ekonomide,demokraside, iktidarda büyük bir atılım sağlayacağımızı gösterdik anlattık halkın da büyük bir çoğunluğu bu sisteme ‘Evet’ dedi. Biz 1 Kasımdan daha fazla oy aldık. Ama şunu biliyoruz ki bu seçim bir yerel seçim olsa, bu seçim bir genel seçim olsa, bu oranın çok daha üstünde oy alacak Çanakkale.  Anketlerde bunu görüyoruz. Ama Referandum başka bir şey.  Onun için Referandumda bu oranın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Eğer %40 değil de %20 alsaydık sokağa çıkamazdık utancımızdan. Ama birincisi 1 Kasımda aldık. İkincisi ise sahillerdeki en iyi sonucu biz aldık.  Yazılıp çizilenlere bakmayın vız gelir tırıs geçer. Bunların bizim dünyamızda hiçbir karşılığı yok.  Bizim dünyamızda bir yaradana bir de size karşı borcumuz var.  Hala onurla, gururla ilçe ilçe, köy köy geziyoruz” dedi.
 
 
Fesleğenden İftira Siyaseti Yapanlardan Kölelik Beklenir
 
Bayramlaşma Programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünü değerlendiren AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan CHP’ Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’e de Fesleğen üzerinden yüklendi.
 ‘Fesleğen üzerinden iftira siyaseti yapanlardan kölelik beklenir’ diyen Bülent Turan “Biz Hizmet yaparken birileri çiçek ile ilgili espriyi yapıp kapatıyorlar.  Allah onları ıslah etsin. Çanakkale’ye yatırım yapmak varken. CHP’si, MHP’si AK Partilisi beraber hizmet üretme imkanı varken tutup da belden aşağı, iftira siyaseti yapmak ancak yapanı küçültür, ancak iftira atan altında kalır.  Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Ama biz bu işleri yaparken, gördünüz yürüyüşe başladılar. FETÖ'nün avukatı gibi, DHKP-C'nin marşını hep beraber söyleyerek yürüyemeye başladılar. İstedikleri kadar yürüsünler. Millet burada, millet ne derse o olacak. Millet ne karar verirse, o olacak. Rahmetli Savcımız Selim Kiraz şehit edildikten sonra yürümeyenler, şehitlerimiz için yürümeyenler, kat sayı adaletsizliği gibi belirtilip, birçok hukuksuzluk olduğunda, kapama davası olduğunda yürümeyenler, FETÖ'ye maşalık yapanların yürüyüşünü yapmaları, ancak kendilerini düşürür. Ama fesleğenden iftira siyaseti yapanlardan, kasetten genel başkan olanlardan da ancak onlara kölelik beklenir” diye konuştu.
 
Haber: Cuma Deren-Duygu Doğan
 


Kaynak: Haber Merkezi